Hopp til hovedinnholdet

Jeg har blit mobbet og utestengt siden 2 klasse. Er rimelig lei nå.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har blit mobbet og utsentegt siden 2 klasse. Er rimelig lei nå, selv om at det er mere utestening nå. Jeg har sakt i fra til skolen, men de tror ikke noe på meg. Skolen sier at jeg ikke blir utestengt fordi jeg har noen å være med i friminuttene, men det er i av jentene i klassen jeg blir utesteng. De kan være helt greie noen ganger, men andre ganger går de fra meg, lar meg sitte alene. Hva skal jeg gjøre? Hjelper ikke å si ifra

Besvart 11.04.2018 19:13
 

Svar
Hei jente 15 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er så trist å lese at du er blitt mobbet og utestengt så lenge. 
Skolen har en plikt til å stoppe mobbing. Skolen skal ta alle varsler på alvor og har plikt til å undersøke det som har skjedd. Rektor har ansvar for å sette inn tiltak for at mobbingen og plagingen tar slutt, og for at du skal føle deg trygg igjen og ha det bra.
Hvis du har meldt ifra til skolen om mobbing og det tar mer enn en uke før de gjør noe med saken, kan du melde saken din direkte til fylkesmannen. Fylkesmannen skal først finne ut om skolen har gjort jobben sin, og så bestemme hva skolen skal gjøre for at du skal få en trygg og god skolehverdag. De kan også vedta konkrete tiltak som skolen må gjennomføre. Fylkesmannen kan også gi deg om rettighetene dine.
Du kan skrive ned hva det er som skjer. Da vil det være lettere å forklare. Snakk med de hjemme om de kan hjelpe deg. Hvis det er vanskelig, kan du snakke med helsesøster på skolen. 
Mens du venter på hjelp, kan du også se deg om etter nye venner. Når venner mobber og utestenger er de ikke gode venner. Se deg rundt på skolen, og ellers der du er om det er noen du synes virker greie og hyggelige. Ta kontakt. Bli kjent med nye mennesker. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing