Hopp til hovedinnholdet

Det går rykter om meg

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei det går rykter at jeg har hatt sex med en 5kl og jeg har hatt sex med morra mi hva faen er det jeg skal gjøre?

Besvart 01.05.2018 19:07
 

Svar
Hei


Det er ikke greit når det går rykter som ikke er sant. Hvor kommer de ryktene fra? Du vet hva som er sant og hva du har vært med på. Hvem sier at du har hatt sex med en i 5 kl og med moren din? Kanskje du kan spørre hva som er grunnen til at de sier det? og hva de prøver å oppnå ved å si det om deg?

Si gjerne i fra til en voksen på skolen hvis det er der ryktene går. Eller snakk med moren din om det. Usanne rykter mister gjerne fort sin verdi og interesse. Den som sprer slike rykter setter seg gjerne i en litt underlig situasjon. Det er jo litt rart å si sånt om andre. Jeg vil tro at noen undrer seg over hvor de ryktene kommer fra. De som kjenner deg vet vel at det ikke stemmer. Har du en venn som kan hjelpe deg med å si noe om at det er tullete rykter?

Vet du hvorfor disse ryktene har startet? Mange barn koser og utforsker seksualitet sammen uten at det kalles voksen sex. Har du gjort det?

I din alder er mange ungdommer opptatt av sex. Kanskje de kjenner på at de blir kåte og tenker på sex både på skolen og andre steder. Mange sier ting for å tøffe seg og tulle, uten at de mener noe vondt med det. Kanskje det er noen som er usikre på seg selv som sprer rykter? Kanskje de sier mye rart for å hevde seg sammen med andre? Snakk gjerne med noen voksne om dette. Kanskje noen som kjenner de som sprer rykter kan forklare deg litt om hvordan de oppfatter ryktene? Det er vanskelig å forandre andre. Så snakk med en voksen om hvordan det er lurt at du forholder deg til dette. Hvis du blir mobbet så har de voksne på skolen et ansvar for å stoppe det. De også vedlagte artikler.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Rykter og ryktespredning

Rykter

Rykter er opplysninger om noe eller noen som spres til én eller fler personer. Ryktene kan være både sanne og usanne, men de handler gjerne ofte om tinge som setter andre i et negativt lys.

Av Skage, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing