Hopp til hovedinnholdet

Lov å banke de som mobber meg? 

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er veldig stor supporter av rødt og bare elsker alle meningene til rødt. personlig mener jeg at kommunisme er veien å leve og jeg er klar for en ny revolusjon. jeg er faktisk så glad i rødt at jeg noen ganger runker til logoen og elsker det. men ingen av folka på skolen er enige og de mobber meg for dette. har jeg lov til å banke dem vis de mobber meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 18 år

Så flott at du er politisk engasjert. Det er viktig at vi tillater hverandre å ha forskjellige meninger. På den måten kan vi få gode diskusjoner om hvordan vi vil ha det i samfunnet vårt. Det å mobbe noen for sine meninger er ikke greit. Det å utøve fysisk vold som en reaksjon på mobbing er heller ingen god løsning. Vold er alltid et valg og utøvelse av fysisk vold er ulovlig og kan gi mange negative konsekvenser for deg.

Jeg vil derfor råde deg til å snakke med enten læreren din eller helsesøster om hvordan du har det på skolen. På denne måten kan de ta ansvar for å få slutt på mobbingen, da dette ikke er noe du skal måtte ta ansvar for selv.

Lykke til! 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing