Hopp til hovedinnholdet

Folk sier masse stygge ting til meg og nå orker jeg snart ikke mer!

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har vist at jeg har vært bifil i snart 1 år han vært sammen med både gutter og jenter men dem siste tiden så har flere begynt og skrive stygge ting om det. Jeg fikk en melding der det sto «Det er jo ikke rart ingen liker deg så lenge du er gay» og sendte link til Gayporn. Og jeg gadd egentlig ikke svare men jeg viste hvem som hadde sagt alt dette til han. Og folk driver og sier på en app «kan du legge ut video av deg selv eller er du for pysete» når jeg ikke har lyst og legge ut video av meg selv og er veldig lei av at folk ikke kan godta hvordan jeg er og hvordan jeg føler det. Her om dagen begikk jeg selvmord men mamma kom inn og så meg og fikk reddet livet mitt.. ting går for langt og blir ofte slengt dritt om at «familien din vil ikke ha deg» osv fordi jeg er i fosterhjem og det er fordi mamma er død og pappa er i fengsel og de vet ikke historien bak det og folk sier masse stygge ting til meg og nå orker jeg snart ikke mer!

Besvart 13.05.2018 13:52
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, gutt 14 år!

Det er vondt å lese hvordan du har det nå. Du opplever at andre både sier og skriver masse stygge ting til deg. Jeg forstår at dette er vanskelig for deg.

Du opplever at dette er så vanskelig at du ville ta livet ditt. Det var bra at mamma fant deg for det er mulig å få det bedre. Ingen ungdommer skal måtte oppleve at livet er så vondt og vanskelig at de velger å avslutte det. 

Du har opplevd ting i livet som ikke andre mennesker klarer å sette seg inn i. Ting som har påvirket deg i stor grad. Moren din er død og faren din er i fengsel og du trengte andre omsorgspersoner som kunne ta vare på deg. Dette er erfaringer som få mennesker klarer å forstå. 

Det er kjempeviktig at du forteller en voksen om at noen snakker og skriver stygt til deg. Dette må ta slutt! Du er like mye verdt som alle andre selv om du er bifil. Du har helt rett til å si at du ikke vil legge ut video eller bilder av deg, ingen kan kreve at du gjør det. Jeg synes du kan la være å svare de som sier slikt.

Fortell det til dine fosterforeldre eller til en annen voksen du stoler på. Du kan snakke med en lærer, sosiallærer eller helsesøster. Hvis de som mobber deg går på skolen din har skolen en plikt til å hjelpe deg slik at du får det bedre. Men du må si ifra!

Du fortjener å ha det bedre! Ikke finn deg i at andre behandler deg dårlig. Ved å snakke om det du opplever så kan du få det bedre og bli sterkere i deg selv. Du er bra nok akkurat som du er!

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing