Hopp til hovedinnholdet

Jeg mobbet en i gjengen. Jeg sa unnskyld men har det så vondt etterpå.

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg har vært venner med noen lenge men så begynte vi på barneskolen så ble vi flere så når vi gikk der i et år så når det var sommer ferie så mobbet jeg en i gjengen å jeg gjorde det når hun hadde bursdag å så når vi begynte på ungdomsskolen så var vi venner igjen men så gjorde jeg noe mot henne å når jeg gjorde det siste så sa jeg unnskyld til henne men så gikk det en liten stund så begynte jeg å ha mye tanker om at jeg skulle ta livet mitt fordi jeg tenker veldig mye på det jeg gjorde mot henne å jeg tenkte på å ta livet mitt vær dag å det gikk ikke et sekund uten at jeg ikke tenkte på å ta selvmord å jeg tenker forsatt på å ta livet mitt når jeg begynte å ha sånne tanker da så jeg mye på sånne video om at noen tok livet sitt å jeg tenkte bare mere på hvordan jeg ville ta mitt live etter det jeg gjorde mot henne å jeg forestiller meg hele tiden at jeg løper på veien å at jeg ser at en bil kommer å at bilen treffer meg. å jeg lurer på hva jeg skal gjøre ?????

Besvart 15.05.2018 18:58
 

Svar
Hei jente 13 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det etter at du mobbet en i gjengen din. Jeg forstår at dette plager det veldig mye!

Noen ganger når vi føler skyld for noe vi har gjort så kan vi føle det så sterkt at det bli uhåndterlig. Da kan man få tanker om å forsvinne eller dø fordi det er så vondt å kjenne på.

Selv om følelsene forteller oss at det er best å dø så trenger ikke det bety at det er riktig!

Du har mye å leve for!

Har du snakket med henne og fortalt hvor mye du angrer for det du har gjort og at du har det vondt nå etterpå?

Noen ganger så kan det å si unnskyld gjøre at dere får det bedre begge to. Du sier ikke noe om hva du har gjort mot henne og noen ganger så tror vi at det vi har gjort er verre enn det det egentlig er.

Jeg vil sterkt anbefale deg å snakke med helsesøster på skolen din slik at du kan sortert i de tanker og følelser du bærer på. Da vil du få det bedre med deg selv og dine tanker om at du har lyst til å dø vil forsvinne.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Håper du får det bedre snart!

God klem til deg.

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing