Hopp til hovedinnholdet

Jeg vet ikke hvordan jeg skal starte for å få nye venner

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei eg er ein jente som går på videregående skole. Det som er problemet mitt er at eg blir ofte utestengt av vennene mine og når eg prøver å få kontakt med dei så kan dei begynne å snakke med meg også forlater dei meg. Dei har også kalt meg stygg, dei har sagt at eg er tjukk, dum også har dei seksuelt trakassert meg. Og det verste med det var at dei sa at eg var lett å få og at eg var lett og ligge med og at eg var gratis :-( når eg sa det til læreren så trudde hun Ikkje på meg. Eg er så lei meg får eg har ingen venner og eg føler meg ensom. eg vil gjerne gjere noke med det slik at eg kan få det bedre. Men det er bare det at eg Ikkje veit kor eg skal starte? Håper at eg kan få noken råd får å få det bedre :-)

Besvart 24.06.2018 20:40
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 17 år!

Så leit at du opplever at vennene dine ikke er greie med deg. Det høres ikke ut som gode venner når de kaller deg stygge ting og utestenger deg. 

Det er kjempefint at du tok opp dette med lærer. Det kjentes sikkert vondt for deg at hun ikke trodde deg. Det er helt riktig å si ifra når du opplever mobbing på skolen. Skolen har plikt til å hjelpe deg dersom du ikke har det bra. Nå er jo skolen ferdig, men dersom vennene dine fortsetter med dette til høsten synes jeg du skal ta det opp igjen. 

Det kan være vanskelig å bryte med venner man har hatt en stund. Selv om de ikke oppfører seg bra. De vennene du har kjenner du deg kanskje trygg på og da kan det være vanskelig å gi slipp. Når du ikke gir slipp kan det være vanskelig å være åpen for andre bekjentskaper. 

Når man skal få seg nye venner er det viktig å vise med hele seg at man er åpen for å bli kjent med noen. Se på mennesker du møter, smil og si "hei". Det er ikke så lurt å sette seg ned et sted med mobiltelefonen og gjemme seg bak den. Da kan andre tenke at du egentlig ønsker å være alene. 

Jeg tenker at du kunne hatt nytte av å snakke med noen om det du opplever. Det er vondt å bli utestengt og det kan gjøre at du får mange vonde og vanskelige tanker. Hvis du kan fortelle noen hvordan du har det så kan det kjennes lettere ut etterpå. 

Du kan snakke med en av foreldrene dine om det. Det er de som står deg nærmest og de kjenner deg godt slik at de kan gi deg gode råd. Du kan også snakke med helsesøster. Helsesøster har erfaring med å snakke med ungdom om ting de opplever som vanskelig, også når det gjelder venner. Nå som skolen har ferie kan du ta kontakt med helsesøster på helsestasjon for ungdom der du bor.

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Føler du deg utestengt?

Ei jente er trist mens jenter i bakgrunnene fniser (colourbox.com)

Å føle seg utestengt eller holdt utenfor er ingen god følelse. Hva gjør du hvis du ikke blir invitert med på ting eller ikke blir inkludert i vennegjengen?

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing