Hopp til hovedinnholdet

Føler meg litt mobbet av en jente på skolen.

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg vet ikke om jeg kan kalle dette mobbing eller ikke: en jente, for 1 år siden tagget meg i porn bilder på instagram og kallet meg stygg. Etter det har hun kalt meg tjukk noen ganger. Nå (2 måneder siden til idag) baksnakker hun meg, kaller meg hore, viser fingeren, kaller meg tjukk, stygg, «jævla pussy» osv. Vær gang jeg går forbi henne på skolen så ler hun, eller sier «u fucking nigga». Det gjentar seg at hun sier frekke ting elr blikk e.l. Men det skjer ikke vær dag, usikker på om dt skjer vær uke.. men dt skjer inn i mellom. Hun sier alt er «bare kødd» ..

Besvart 03.09.2018 09:30
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg skjønner veldig godt at du ikke syntes dette er noe hyggelig, og jeg tenker at det absolutt ikke er greit. Selvom denne jenta sier at det bare er tull så betyr det ikke at du ikke blir såret. 

Er det slik at du føler at du kan si ifra til henne at du vil at hun stopper med dette? I så fall tenker jeg at det kan være en viktig ting å gjøre. 
Om det ikke gir seg eller du fortsetter å føle deg mobbet av denne jenta så kan det være viktig å ta opp dette med noen voksene på skolen slik at du slipper å føle på dette i skolehverdagen. En lærer du stoler på for eksempel. 
Du skal ikke måtte dra på skolen å høre slike kommentarer slengt etter deg, derfor er det viktig at du sier ifra. 

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Hvordan få slutt på baksnakkingen?

Jente hvisker (colourbox.com)

Baksnakking er et vanlig problem, det kan oppfattes som uskyldig når det skjer, men være veldig ødeleggende og føre til dårlig miljø i klassen eller vennegjengen.

Av Julie, ungdomsredaksjonen ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing