Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker meg venner og kjæreste

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er jente på 15 år Når jeg blir kjent med noen så tenker jeg omg du har fått venner men etter noen dager forandrer de seg hvorfor mobber de meg er jeg stygg eller hva skjer med meg er jeg annerledes. Jeg bruker hijab og er somalisk jente men jeg bruker buske jeg liker ikke å snakke mye men jeg liker å henge med gutter men når en somalisk jente eller gutt ser meg med gutter så tenker de noe annet eller at jeg er hore eller noe sånt men, jeg ække det. Noen ganger sier noen at jeg ser ut som en hore bare for jeg bruker bukse med hijab. Jeg ønsker meg kjæreste jeg har rumpe og store pupper og alle guttene går etter meg men jeg føler at de vil bare ha sex med meg og ikke no mer. Hjelp meg

Besvart 05.10.2018 09:39
 

Svar
Hei

Du beskriver godt hvordan du opplever din situasjon. Jeg vil gjerne hjelpe deg. Jeg kan gi deg noen tips du kan prøve ut. Så kan jeg foreslå andre steder du kan få mer hjelp til situasjonen du er i.

Jeg tenker at det er bra du får kontakt med gutter. Det er ikke sikkert alle tenker slik som du tror. At de vil ha sex med deg. Kanskje de synes du er en hyggelig person som de liker å være sammen med? Kanskje noen tenker at det er rart med bukse og hijab, og kanskje mange tenker at det er ok. Hvis du tenker det er ok, så er det sikkert andre også som tenker som deg. Kanskje noen synes det er fint at du går sånn, så åpner det kanskje muligheten for at andre også tør å gå med hijab og bukse. Jeg tenker at det er fint å gå med hijab og bukse. Det er gjerne tradisjoner og kultur som lager regler om hva man kan og bør. Men verden er i utvikling, og det er helt greit at du som er ungdom har egne meninger som hva som passer for deg. Vær stolt over den kroppen du har. Former er fint og mange gutter synes det er tiltrekkende og spennende med store pupper og rumpe. Ungdommer er gjerne ekstra opptatt av kropp.

Kanskje det oppstår noen misforståelser mellom deg og andre når du opplever at folk plutselig forandrer seg? Prøv å være interessert i andre og bli kjent med flere. Vennskap vokser gjerne frem etter hvert hvis man trives sammen med en person over tid. Prøv å finn ut hva som skal til for at andre trives sammen med deg. Se også tips i vedlagte artikler.

Snakk gjerne med helsesøster eller sosiallærer på skolen. Det kan være lettere å finne løsninger når man snakker med andre om hvordan man har det. Snakk eventuelt med en voksen som kjenner deg. En som du er trygg på og som tør å si noe om hvordan vedkommende oppfatter deg. Kanskje du gjør noe som andre misforstår som fører til at andre trekker seg unna deg? Flørting og hvordan man viser at man er forelsket kan variere i ulike kulturer. Jeg har lagt ved noen flørtetips som er tilpasset norsk kultur. Mange på din alder ønsker seg kjæreste. Det er fint å drømme om kjærligheten. Etterhvert finner du nok en som har sterke følelser for deg. Vent med sex og kosing til du treffer en som vil være sammen med deg som person, og nyt oppmerksomheten du får hvis andre synes du er tiltrekkende :)

Lykke til videre.

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Får du lov til å ha kjæreste?

To som holder hender (colourbox.com)

De fleste unge i Norge har lov å ha kjæreste. Det er imidlertid mange unge som opplever at familien eller miljøet setter begrensninger når det kommer til det å ha kjæreste.

Les mer

Flørtetips for små skriftlige meldinger

Jente med mobil (colourbox.com)

Mobilen kan være et fint sted å starte flørtingen. Få gode tips til hvordan du kan flørte med en du liker litt ekstra godt.

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

9 flørtetips for Snapchat

Gutt trykker på mobilen

Snapchat er en fin måte å få kontakt og bli kjent på, men hvordan bør du gå frem for å flørte med noen du liker litt ekstra godt?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing