Hopp til hovedinnholdet

Hun sliter med å si "R" og bli mobbet for det.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei,Jeg sliter med å si R på skolen så blir jeg mobba for det. Klarer ikke å snakke ordentlig på presentasjoner på grunn av det. Hår du noen tips til hvordan jeg kan lære meg det

Besvart 16.10.2018 10:08
 

Svar
Hei jente (13)

Takk for at du skriver til oss og flott at du ønsker hjelp til noe du synes er vanskelig.

Det er ikke greit at du blir mobbet! Det er viktig at skolen får vite om det og kan gjøre noe med mobbingen. Mobbing er ikke bra og ingen burde oppleve det, men da er det viktig å si i fra.

Det er en del som sliter med å si "R". Det er vanskelig å øve på det uten hjelp fra en fagperson, derfor anbefaler jeg deg å ta kontakt med en logoped. For å finne ut av hvordan du gjør det, kan du snakke med sosiallærer eller helsesøster på skolen din.

En logoped kan lære deg hva du skal øve på, men jobben må du jo så gjøre selv. Det kan være litt ulike grunner til hvorfor man ikke får til "r"-lyden, så derfor er det lurt å prate med en fagperson. Noen har for eksempel et veldig stramt tungebånd og det kan man gjøre noe med.

Jeg legger ved noen artikler om mobbing, som det kan være fint for deg å titte på.

Jeg ønsker deg masse lykke til! 

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)

PPT skrevet på ei tavle (colourbox.com)

PP-tjenesten er for barn og ungdom som har en vanskelig opplærings- eller oppvekstsituasjon. Den hjelper skolene med å sikre at alle som trenger det får hjelp og støtte.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing