Hopp til hovedinnholdet

Jeg trives ikke på skolen og har ingen venner i klassen

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg trives ikke på skolen. Jeg går i en klasse hvor jeg har null venner, jeg klarer ikke å få gode karakterer, jeg har prøvd å få venner i klassen men de kaller meg homo tilbake, og jeg har prøvd å bytte klasse men det ble det ikke noe av. Jeg og min familie var på flere møter med min lærer og rektor for å snakke og ta opp mye av det som skjer hos meg på skolen. Vi prøvde å få meg til en annen klasse, men det gikk ikke/min lærer sa at man bytter ikke klasse på denne skolen. Jeg har absolutt null venner i klassen, ikke en eneste å snakke med, eller være med sosialt. Jeg har prøvd å prøvd, men de jeg har prøvd å bli venn med bare ignorerer meg for hvem jeg er, og kaller meg stygge ting tilbake, mobber meg på nett, og får jeg til å rett og slett ha det dritt. Jeg hater skole akkurat nå! Det gir meg ingen motivasjon. Føles ikke ut som at læreren liker meg heller. Dette gir meg selvmords tanker og jeg vil ikke leve. Men jeg har andre venner fra andre steder.

Besvart 26.10.2018 15:36
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, gutt 14 år!

Det er trist å lese at du mistrives så på skolen. Det er bra at det har vært møter, men det ser ikke ut som at det hjelper deg noe særlig. 

Det du opplever på skolen er ikke greit. Ingen skal være nødt til å oppleve at andre kaller en stygge ting og er ekle. Skolen har plikt til å hjelpe deg, og dersom du tror at det å bytte klasse kan være en løsning skal de prøve og få til det. 

Jeg regner med at skolen har prøvd å sette inn tiltak for at du skal få det bedre. Dersom disse tiltakene ikke gjør at din situasjon blir bedre kan du faktisk klage til Fylkesmannen. Fylkesmannen kan da kreve at skolen gjør en bedre jobb. I artikkelen under kan du lese mer om det å kontakte Fylkesmannen. Be foreldrene dine hjelpe deg med det. 

Det er ikke rart at du får vanskelige tanker når du har det slik. Det er viktig at du forsøker å snakke med noen om tankene dine. Jeg forstår det slik at du har snakket med mamma og pappa om det, og det er fint. Likevel kan det være fint å snakke med en annen voksen. Du kan for eksempel snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor. 

Helsesøster har erfaring med å snakke med ungdom som strever med ulike ting. Helsesøster kan også vurdere om du trenger hjelp av andre fagpersoner. Helsesøster kan også være med i møter for å passe på at din psykiske helse blir ivaretatt. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Nettmobbing - hvordan stoppe det?

Jente og mobil (colourbox.com)

Ti tips til hva du kan gjøre om du, eller noen du kjenner opplever nettmobbing!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing