Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir utestengt hele tiden og har ingen venner fra klassen.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei Jeg blir utestengt hele tiden, jeg har ingen venner fra klassen, eller jeg har en falsk venn da, d r alltid gøy å være med henne, men når vi r med andre blir jeg bare utestengt, hun r den eneste vennen jeg har fra klassen men hun r ikke en særlig god venn, jeg r alltid en slaks reserve venn for henne, alltid hvis hun har kranglet med vennene sine, så er jeg alltid der for henne, men jeg blir så lei av at henne bruker meg, når hun r med noen andre så får jeg veldig ofte masse stygge blikk fra henne! jeg tør ikke å snakke med henne om d Fordi hun blir så fort sur, jeg tørr heller ikke å snakke med noen om d, fordi d jeg hater aller mest r hvis noen ser at jeg gråter! Så jeg har alltid holt ting inni meg, håper jeg får svar fort

Besvart 31.10.2018 20:17
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til ung.no!

Det må være veldig vondt å føle at du blir utestengt fra klassen din og ikke opplever å ha venner. Alle trenger å ha gode venner for å ha det bra. Det er helt naturlig at du kjenner blir på gråten av og til.

Du har en venn som du av som du opplever å ha det gøy sammen med, men også hun svikter deg når hun er sammen med de andre. Det er ikke rart at du føler deg brukt av henne.

Det er vanskelig å få tillit til en venn, som du ikke kan stole på er der for deg, men som svikter deg og sender deg stygge blikk og som vil være venn bare når det passer henne.

Det er heller ikke så enkelt å si ifra til henne eller de andre hvordan du har det, spesielt når du er redd for at du skal begynne å gråte. Jeg tenker at du trenger at noen voksne hjelper deg, slik at du også få være sammen med de andre.

Utestengelse kan betraktes som mobbing og skal ikke skje på skolen. Skolen har et ansvar for at alle elever har det bra og ikke blir utestengt eller mobbet.

Har du snakket med foreldrene dine om hvordan du har det på skolen? De kan snakke med rektor eller kontaktlæreren din for deg og prøve å hjelpe deg.

Jeg vil ellers råde deg til å snakke litt med helsesøster. Hun har også ansvar for å bidra til at barn har det bra på skolen og at de har venner å være sammen med.

Jeg legger ved noen artikler som kan være nyttig å lese.

Håper du får god hjelp og ønsker deg lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Føler du deg utestengt?

Ei jente er trist mens jenter i bakgrunnene fniser (colourbox.com)

Å føle seg utestengt eller holdt utenfor er ingen god følelse. Hva gjør du hvis du ikke blir invitert med på ting eller ikke blir inkludert i vennegjengen?

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing