Hopp til hovedinnholdet

Hvor går grensen mellom tulling og mobbing?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg vet ikke helt hvor grensen går fra det er tulling til det blir mobbing!? Det er tre venner av meg som behandler meg som dritt hele tiden! Hver dag! De kaller meg stygge ting og ler av meg bare jeg ser på dem! Mange sier at de må slutte, men de fortsetter bare og sier at jeg ikke bryr meg osv. Er dette mobbing eller er det bare tulling fra deres side?

Besvart 27.11.2018 19:18
 

Svar
Hei

Så leit å høre at du blir behandlet dårlig av vennene dine. Hvis dette er de ordentlige vennene dine så er det ikke greit at de behandler deg på denne måten.

Om jeg forstår deg rett, så opplever du at de kaller deg stygge ting og ler av deg hver dag, og at du opplever dette som ubehagelig. Vi snakker om mobbing når en eller flere personer gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde eller ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg. Ut i fra dette syntes jeg det de holder på med høres ut som mobbing, og ikke tulling.

Du fortjener gode venner som behandler deg bra, sånn at dette kanskje ikke er vennskap det er verdt å beholde. Håper du finner deg venner som behandler deg bra, og som du blir glad av å være sammen med.

 

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få slutt på mobbingen!

Mobbing med rødt kryss over

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing