Hopp til hovedinnholdet

Noen gutter på skolen slår meg på rompa, jeg gråt, er det overreaksjon?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, for noen dager siden på skolen så kom det en gutt ifra klassen å slo meg kjempe hardt på rumpa, jeg fikk onkli ont å gikk til gangen dær det stod noen andre gutter. Han som slo meg følget etter meg og tok med seg en anna kompis. De stelte seg på vær sin side av meg og fortsatte å slå meg, jeg sa stopp mange ganger men de hørte ikke etter. Etter noen minutter kom jeg meg unna å løpte inn på do. Jeg begynnte å gråte, å hadde masse merker på rompa. Har aldri reagert sånn, og dette har holdt på siden 6.klasse. Å samtidig hadde jeg mensen da å lurer på om dette var greit å at det bare va hormonene som fikk meg til å gråte, eller om det ikke skal være sånn. Føler jeg overreagerte skikkelig.

Besvart 07.12.2018 12:33
 

Svar
Hei jente 13 år

Takk for at du kontakter Ung.no.

Det er slett ikke greit at disse gutten fra klassen slår deg kjempehardt på rompa slik at du fikk vondt. Derfor er det helt forståelig at du reagerte slik som du gjorde. Dette var ingen overreaksjon og jeg håper at du sa i fra til noen voksne å skolen?

Slik oppførsel vitner om dårlig respekt for andres grenser og hva som er akseptabel oppførsel. Og om det har holdt på siden 6. klasse, er det direkte mobbing, og det må en få en slutt på.

Hvis du ikke har sagt i fra til noen om det som skjedde, anbefaler jeg deg å gjøre det med den gang. Personer som gjør slike ting som du beskriver, trenger å få vite at dette ikke er greit, slik at de forstår at de ikke må gjøre det flere ganger og får anledning til å si unnskyld og en får slutt på mobbingen.

Om du synes det er vanskelig å si i fra, anbefaler jeg deg å si det til foreldrene dine, eller helsesøster på skolen, som kan hjelpe deg til å få sagt i fra. Hvis du og dine foreldre ikke synes du får god nok hjelp til å stoppe mobbingen, kan dere kontakte Fylkesmannen, les mer om dette her. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar om: mobbing

Trist gutt (colourbox,com)

Lurer du på hva du kan gjøre om vennen din blir mobbet? Har du dårlig selvtillit og sliter med mobbing? Få svar på dine spørsmål om mobbing her.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing