Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min får ekle meldinger

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Kjæresten min har fått ekle meldinger av ett nummer som ikke kan spores. En av meldingene sier «vet ikke hva kjæresten din ser i deg, men det varer ikke lenge». Hun syns det er ekkelt å kjenne på at noen vil henne vondt, og er tydelig opprørt over det hele. Hun blir usikker på seg selv, og leter etter hvs hun kan ha gjort feil eller hvem hun kan ha tråkka på for at dette skal ha skjedd. Jeg syns også det er ekkelt, og vet ikke hva mer jeg skal gjøre enn å trøste henne og fortelle henne at det ikke betyr noe for oss som par. Hva skal jeg gjøre? Er dette noe jeg eller hun burde komme til bunds i, type kontakte politiet? Eller burde jeg la det ligge og la det løse seg selv? Beste hilsen, Gutt 18

Besvart 03.01.2019 22:50
 

Svar
Hei

Så bra at du støtter kjæresten din i det hun opplever som vanskelig. 

Det kan være lurt å kontakte politiet. Ring gjerne 02800 og avtal en tid dere kan treffe en politibetjent som kan se på dette sammen med dere. Politiet kan finne ut av hvem som sender henne meldinger fra skjult nummer. Spør eventuelt de voksne hjemme om dere kan få hjelp til å finne mer ut av dette.

Si til kjæresten din at de meldingene sier mer om den som har send dem enn hva de forteller om henne. Det er ikke sikkert motivet til den som har sendt meldingene er at kjæresten din skal bli lei seg. Kanskje det er en helt annen grunn. Det er ikke kjæresten din sin skyld at noen sender ekle meldinger til henne. Det er den som sender meldinger som har ansvaret og skylden for de meldingene vedkommende sender.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

Ti tips for å takle nettmobbing

Jente sitter alene på skolen (colourbox.com)

Har du opplevd å bli mobbet eller ertet på nett? Eller er du en som selv har mobbet noen i sosiale medier? Her er ti tips til deg.

Les mer

Hva sier loven om nettmobbing? Er det straffbart?

Jente blir mobba (colourbbox.com)

En venninne og jeg laget på gøy en nettside. Her skrev vi en del om andre på skolen, hvem som hadde ligget med hvem, hvem som hadde gjort forskjellige ting på fest, la ut bilder og sånt. Det meste av det vi la ut var helt sant. Nettsiden ble veldig populær og alle snakket om den. Nå har noen av de vi skrev om funnet ut at det var vi som laget siden. Kan de anmelde oss for mobbing eller noe sånt? Har vi gjort noe ulovlig?

Les mer

Nettmobbing - hvordan stoppe det?

Jente og mobil (colourbox.com)

Ti tips til hva du kan gjøre om du, eller noen du kjenner opplever nettmobbing!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing