Hopp til hovedinnholdet

Mamma kritiserer klærne jeg liker.

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei ung.no Det er noe som plager meg og det er at jeg ikke tørr å gå med klær som jeg liker siden mamma ikke liker de buksene for eks. Hun kan for eks si at den buksa bare er for gamle menn og at det ikke passer på en ungdom og det er veldig sårende at hun sier det. Tanta mi har sagt det samme selv om klær som jeg går med at bare eldre menn bruker det. Men jeg har sett mange ungdommer som bruker sånne klær. Så må jeg slutte å gå med klær som jeg syns er kule bare fordi mamma og tanta mi ikke liker det?? Har nettopp kjøpt en ny bukse som mamma garantert ikke liker og tørr nesten ikke å ta på meg den. Hva skal jeg gjøre? Har dere noen råd?? Kan nesten gråte av dette

Besvart 09.01.2019 16:34
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at det er sårende at din mor og tante kritiserer klærne du liker å bruke. De er av en annen generasjon, og har nok en helt annen stil og smak enn en ungdom har. Kanskje minner disse buksene dem på bukser eldre menn brukte da de var unge. Men motene skifter, og det som var ute før, kan absolutt være inne nå !

Jeg vil anbefale deg å trygt kle på deg de buksene (og klærne) du trives i. Tror det er veldig fint om du også kan si til dem at du ikke ønsker at de skal kommentere. Kjennes det ok for deg, så fortell hvorfor. 

Jeg synes ikke det er ok at foreldre eller andre kritiserer deres unges smak. Det er opp til en hver hva en ønsker å kle seg i. 

Lykke til !

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing