Hopp til hovedinnholdet

Jeg er lesbisk. Elever på skolen mobber meg for det. Hva kan jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Så jeg er lesbisk, og har kommet sånn halvveis ut. Foreldrene mine og mange av jentene i klassen og på trinnet vet det+ et par gutter. Men så er det en stor gjeng(liksom de populære eller whatever) som ikke vet om det, tror jeg.. eller de spredde rykter om at jeg var lesbisk før jeg hadde kommet ut til noen. men en gutt i klassen min er en del av denne gjengen og i hver eneste time sier han et eller annet om at å være skjeiv er haram og ekkelt. og siden han er "populær", tør ingen å si han imot. Jeg begynner bare å bli så lei av at verken lærerne eller noen av elevene sier noe. og spesielt siden mange vet at jeg er lesbisk og at jeg blir såret.. tør ikke si noe selv fordi jeg er veldig sjenert og usikker. vet ikke om dette ga mening, men jeg er så utrolig lei for det begynner å bli veldig slitsomt, og spesielt når de baksnakker meg pga at jeg er skjeiv.

Besvart 03.02.2019 18:04
 

Svar
Hei Jente 14,

Takk for at du har sendt inn spørsmålet til oss. Det er skikkelig modig gjort av deg, og det er viktig for andre som er i den samme situasjonen som deg.

 

Det er kjekt å lese at du er i prosessen med å komme ut av skapet. Det kan være en spennende tid å være i. Du forteller at du har fortalt det til foreldrene dine, jentene i klassen, og noen av guttene. Hvordan kan du bruke disse for å stå i mot den mobbingen du opplever fra den populære gutten i klassen din? Utfordringen med de vi oppfatter som populære er at ingen tør å si dem i mot, og det er vanskelig når man står alene. Kan dere gå sammen i en gruppe og konfrontere han?

 

Du skriver at du opplever at lærerne ikke gjør noe for å stanse dette. Kan det være at de ikke oppfatter det som mobbing? Kan du prate med en lærer om dette og forklare hen hvordan du opplever det? Det er ofte en god opplevelse å lufte de vonde følelsene man kjenner på med noen som er i den samme situasjonen som deg. Det kan oppleves som om man fordeler de vonde følelsene utover på flere og dermed mindre på deg selv. Lærerne dine vil deg det beste og ønsker ikke at slike ting skal skje i klasserommet, men de vil kanskje ikke lage en situasjon dersom de ikke oppfatter det som noe alvorlig som skjer. 

 

Dersom du ikke ønsker å snakke med en lærer, kan du snakke med foreldrene dine om det? Du skriver at de vet at du er lesbisk, og selv om de kanskje ikke har mye erfaring med utfordringer knyttet til å være skeiv ønsker de at du har det godt og kan komme med gode råd og forslag til løsninger som passer deg bedre enn hva jeg kan fortelle deg. De kan også ta kontakt med skolen og få til en samtale med lærerne dine. 

 

Det viktigste å vite her er at det ikke er ekkelt å være lesbisk, og at du er skikkelig tøff som tar opp utfordringen med oss. Jeg håper du får løst dette snart. Lykke til!

 

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.no.

Snapchat: yhelseutvalget

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing