Hopp til hovedinnholdet

Jeg går på folkehøgskole, og sliter mye med selvtilliten pga mobbing...

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei er en gutt som sliter mye med selvtilliten for tiden. I august begynte eg på folkehøgskole, i starten hadde eg det veldig kjekt og var veldig fornøyd. Eg reiste sammen med 4 andre gode venner som eg har kjent ganske lenge. Problemene begynte når alle vennene mine begynte å få dame på skolen og mange andre fikk par, jeg følte som om jeg var den eneste som ikke klarte å få noen. I tillegg så har vennene mine begynt å kjøra meg ganske hardt med stygge kommentarer og generelt prøver å grave meg ner i vi er venne gjeng der vi kan kjøra hverandre ganske hardt av å til men det har blitt en hverdalige ting at jeg får en stygg kommentar minst en gang til dagen og jeg føler at de går bare i mot meg. Dette gjør jo at selvtilliten min blir ennå dårligere. Mange ganger så føler jeg at ingen jente vil ha meg og at eg ser helt jævlig ut har. Kæ kan eg gjør for at det ska bli bedre?.

Besvart 04.03.2019 15:41
 

Svar
Hei

Det er fint at du fant mot og krefter til å skrive til oss. Du hadde god trivsel og gode venner da du begynte i høst, og jeg tolker det som du bor et stykke hjemmefra. Da er det ekstra vanskelig når man blir stående alene og føle at de andre gir deg stygge kommentarer og er imot deg. Det er ikke greit!

Jeg tenker at dere trenger noen som kan hjelpe dere med miljøet, og håper det er en ansatt på skolen du stoler på som kan ta tak i dette. Selv om dere er ganske voksne nå, er det av og til nødvendig å få hjelp av lærere/sosiallærer eller andre på skolen som dere ungdommene har tillit til. Det er ikke å sladre, det er å ta ansvar!

Det finnes Helsestasjon for ungdom i de fleste kommuner, og det er et gratis tilbud hvor man ikke trenger å bestille time. De har ofte både helsesykepleier, lege og psykolog, og da kan du få noen å snakke med når det gjelder de tankene og følelsene du har. Her kan du lese mer om selvtillit og selvfølelse.

Du har turt å beskrive her hvordan du har det, og synes du det er vanskelig å snakke med noen, kan du vise dem dette. Du skal ikke fortsette å ha det slik du har det nå.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Såret av kommentarer?

Jente tenker (colourbox.com)

Mange slenger med leppa og kommer med ufine kommentarer. Hva gjør du om det er du som blir rammet?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing