Hopp til hovedinnholdet

Jente 16 år! Jeg blir mobba fordi jeg røyker og går med jakke av dyreskinn.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har alltid vært aktiv og populær, og hatt mange venner. Jeg begynte å røyke for et par år siden, og trives med det, så jeg har ingen planer om å slutte nå. Røyker vel rundt 30 om dagen, så kan jo si at jeg røyker så ofte jeg har mulighet! Jeg begynte på ny skole i år, og her er det nesten ingen som røyker, og i klassen min er det bare jeg og en til. Problemet er at alle har så mye mot røyk, og jeg blir mobba fordi jeg røyker. De kaller meg harry, og sier at jeg stinker, og jeg klarer ikke å komme inn i gjengen. Er mye alene på skolen, og blir aldri inkludert... Blir også mobba for jakka mi, og kalt dyreplage osv, fordi jeg har Canada Goose jakke. Det er ingen andre som har her, mens der jeg bodde før var det en av de kuleste jakkene man kunne ha... Jeg liker den jakka, og den kosta jo 9000,- så det er jo ikke bare å kjøpe en annen heller! Det er så rart og leit å bli utestengt og mobbet på denne måten. Jeg har jo alltid vært midtpunktet og populær før. Hva bør jeg gjøre?

SVAR

Besvart 09.03.2019 16:31:26
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Føler du deg utestengt?

Å føle seg utestengt eller holdt utenfor er ingen god følelse. Hva gjør du hvis du ikke blir invitert med på ting eller ikke blir inkludert i vennegjengen?

 

Les mer
attach_file

10 tips til å få nye venar

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

 

Les mer
attach_file

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

 

Les mer
attach_file

Du er unik! Vil du vise det?

Føler du deg unik, spesiell eller annerledes? Har du lyst til å skille deg litt ut fra de andre og vise frem DIN egenart? Eller føler du det tryggest å prøve å være mer lik andre?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Alt du bør vite om røyking

Sigaretter er det farligste produktet som selges og tar livet av mer enn halvparten av dem som bruker det. Det er heldigvis veldig få norske ungdommer som begynner å røyke og mange voksne har klart å slutte. Likevel dør fortsatt rundt 6000 nordmenn av røyking hvert år.

 

Les mer
attach_file

Er passiv røyking helseskadelig?

Ja, det kan skade helsa å puste inn andres røyk. Barn og unge er spesielt sårbare fordi kroppene deres er i utvikling.

 

Les mer
account_circle