Hopp til hovedinnholdet

Blir mobbet - hva gjør jeg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har blir mobbet i circa 6 måneder. Jeg sa ifra til læreren min 5 ganger i januar og han informerte foreldrene mine og mobberne men jeg blir fortsatt mobbet. Jeg har fått drapstrusler og advarsler og på snap adder folk meg å sier at det er noen som kommer å tar meg. Jeg får ikke truslene lenger, men de som mobber meg sier stygge ting å de ler av meg hver gang jeg går forbi. Når vi sitter i klasserommet peker de å ler og kommenterer stygge ting om klærne mine og hvordan jeg ser ut. Jeg har kjøpt helt nye sko som jeg liker veldig godt, men de som mobber meg lo av skoene mine og kalte de homsesko. De er mest sansynelig bare misunnelige men det fjor fortsatt ikke at det er greit. Jeg er redd for å vise meg i gangene og i klasserommet. Jeg sluttet å spise i kantina for lenge siden. NPR jeg sitter i klasserommet er jeg livredd for å reise meg opp eller rekke opp hånda. Jeg tørr heller ikke å gå på do. Jeg vil ikke få oppmerksomhet. Jeg har ingen venner. Hva burde jeg gjøre?

Besvart 15.05.2019 21:44
 

Svar
Hei

Du må informere lærer og foreldrene dine om at det ikke har stoppet, bare byttet karakter. De mobber fortsatt, men på en annen måte.

Det er ikke greit.

Hvis du ikke opplever å få hjelp på skolen kan du kontakte mobbeombudet i fylket du bor i, eller fylkesmannen. Da er du garantert hjelp inne tre skoledager.

Du kan også få hjelp via helsesykepleier.

Det er ikke ditt ansvar å stoppe denne mobbingen, det er de voksne sitt ansvar.

Du skal ikke ha det slik på skolen.

Masse lykke til.

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Såret av kommentarer?

Jente tenker (colourbox.com)

Mange slenger med leppa og kommer med ufine kommentarer. Hva gjør du hvis det er du som blir rammet?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing