Hopp til hovedinnholdet

Har ingen venner pga karakterpress

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg går på 1vgs og alt var ganske bra i førsten av året. Jeg kom i klasse med noen jenter jeg kjente fra før av og klikket ganske bra sammen. Vi hadde det gøy hele tiden og alt var sykt bra. Etter en liten periode merket jeg at de konkurrerte sikkelig om hvem som var best på skolen. De trykket meg alltid ned og gikk helt inn i hode på meg. De var snille, men de klarte å manipulere meg. Vi er 6 i gjengen der 3 av de bryr seg sikkelig om hva jeg får og jeg føler karakterpress. en jente i den gjengen følte det også sånn og vi var bestevenner og vi likte egt ikke de, men vi var bare med de for å ha en gjeng å være med. Nå i det siste har jeg har bare fått 5 og 6 og jeg føler hun ene i gjengen blir manipulert av de andre til å være med på å såre meg. Jeg velger ikke å si mange karakterene mine og fikk ikke så dårlig på tentamen heller, men de baksnakket meg og har spredd rykter om at jeg har fått stryk i matte. Nå har jeg ingen venner og ganske ensom fordi jeg ikke er venn med henne lenger.

SVAR

Besvart 02.06.2019 16:16:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

 

Les mer
attach_file

Ensom? Du er ikke alene!

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

 

Les mer
attach_file

Ikke så gode venner lenger?

Var du sammen med bestevennen din hele tiden før, men ser han/henne nesten aldri nå? Fortvil ikke. Du kan alltid redde vennskapet.

Skrevet av ungdomsjournalist Konstanse.

 

Les mer
attach_file

10 tips til å få nye venar

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

 

Les mer
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
account_circle