Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min blir mobbet, og nå er hun ikke på skolen lenger. Hva gjør jeg

Jente 13 år
 

Spørsmål

I klassen min det mange som krangler og mobber en jente. Hun jenta er min beste venn, men nå vil hun ikke komme på skolen og vis jeg spør henne om hun vil finne på noe eller om når hun kommer på skolen er det som om hun ikke bryr seg og later som om hun er på skolen, men hun har ikke det i 2 uker nå. Vi starter på ungdomsskolen om 2 måneder og da skal hun starte igjen, men hun vil ikke være med meg selv om hun ville gå i klassen min og fikk bytte hit, bare for min skyld,men hun vil ikke være med meg?! Hva skal jeg gjøre? Hilsen jente06

Besvart 09.06.2019 23:12
 

Svar
Hei

Så fint at du er en venn hun kan stole på. Du gir ikke opp, selv om hun har trukket seg unna skolen, og de som mobber henne. Det er veldig viktig og flott at du er den du er. Jeg kan si deg med sikkerhet, at vennen din bare later som hun ikke bryr seg. Hun bryr seg så mye, at hun nå ikke orker å være på skolen. Hun er helt sikkert veldig fortvilet. 
Jeg vil be deg være modig å snakke med en voksen på skolen som du stoler på. Fortell hva du vet om mobbingen, og at du gjerne vil hjelpe, men ikke når frem. 
Skolen har PLIKT til å hjelpe den som blir mobbet, og sette inn tiltak for å endre dette. Selv om det bare er to uker igjen av skoleåret. Foreldrene til jenta må også være involvert i dette, så hvis ingen sier ifra, er det nok ikke så lett å gjøre noe. 

Dersom du føler at du ikke blir hørt må du også ha med deg dine foreldre på laget, slik at de forstår alvoret på skolen.

Ikke gi opp. Skriv hyggelige ting til vennen din hver dag. Si at du er der, at du venter til hun er klar. Det kommer til å bli endringer på ungdomsskolen, men hvis hun bare gruer seg til dette er det veldig viktig at hun får en god start. Da trenger de voksne på skolen å få vite hvordan hun har det i forhold til å få stoppet mobbingen, slik at det ikke fortsetter til høsten på ny skole.

Lykke til .

 

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Si din mening om mobbing!

Gutt ypper seg

Selv om politikerne har et mål om å få slutt på mobbingen, foregår det mobbing overalt. Kjenner du noen som har blitt mobbet? Har du blitt mobbet selv? Har du andre saker du vil ta opp?

SI DIN MENING HER

Les mer

- Jeg ser at noen blir mobbet, men jeg gjør ikke noe. Mobber jeg da?

Jenter baksnakker (colourbox.com)

Jeg ser at noen i klassen får kommentarer slengt etter seg på nett og i skolegården, men jeg gjør ikke noe. Er jeg også med på mobbingen hvis jeg ikke gjør noe?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing