Hopp til hovedinnholdet

Håper på et tidlig svar sånn at jeg kan hjelpe henne med dette (mobbing).

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei jeg har en venn i en annen klasse, hun blir hetset hver dag og det har vart i nesten et år, jeg vet ikke helt om dette blir kalt for mobbing men hun har snakket med læreren men det har ikke hjelpet, hun har snakket med moren hennes og hun har snakket med rektoren men rektoren sier at hun må ha bedre grunner for å bytte klasse, både jeg og hun vet ikke hva vi skal gjøre så jeg håper på at jeg kan få et svar tidlig sånn at jeg kan hjelpe henne med dette.

Besvart 07.06.2019 14:50
 

Svar
Hei!

Jeg synes det du beskriver kan høres ut som mobbing. Lærerne og rektoren på alle skoler må stanse mobbing. Sosiallærer eller rådgiver ved skolen kan hjelpe dere. Få vennen til å ta det opp igjen. Foreldre eller foresatte kan  også hjelpe til. Skolen skal ha egne rutiner for slike tilfeller. Du kan lese mer i Opplæringsloven, om det at alle har rett på å ha et trygt og godt opplæringsmiljø.

I mellomtiden er det kjempefint at du støtter vennen din!

Vennlig hilsen lærer/rådgiver, ungdomsskole, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

- Jeg blir mobba på skolen

Bekymret jente (colourbox.com)

Hvis du opplever å bli mobbet på skolen, plikter de voksne der å hjelpe deg. Jo fortere du sier i fra til en voksen du stoler på, jo fortere skal du få hjelp.

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing