Hopp til hovedinnholdet

Kjent med flere på vg. skole. Forsøker å være snill, men føler meg mobbet.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, er en gutt på 16 år. Etter et år på videregående har jeg blitt kjent med en del personer. Men jeg er usikker på om de misliker meg eller ikke, fordi jeg føler at de ikke snakker til meg lengre. Når jeg prøver å snakke med dem, virker det som om jeg snakker til en hel gruppe. Generelt prøver jeg å være snill, men noen ser bare surt på meg selv om jeg smiler til dem. Engang da jeg ble kontaktet av en jente i klassen på skolen, hun satt ved siden av en venn, ville hennes venn tulle med meg, jeg lo og smilte til dem, men ho såg ikke glad ut. Andre situasjoner, når jeg snakker med venner, vil noen venner stadig prøve å dumme meg ut, uansett hva. De sier at jeg stadig dummer meg ut og sier ting jeg ikke skulle ha sagt. Jeg prøver som sagt å være snill, men jeg vet ikke om det funker. Noen ganger følest det som om jeg blir mobbet av alle.

Besvart 09.06.2019 19:59
 

Svar
Hei

Det her er ikke greit.

Så fint at du vil ha en endring. 

Hva tenker du om at du muligens er for snill ? Jeg oppfatter det du skriver om  jenten som kontaktet deg, hun ville snakke med deg. Det fikk hun ikke mulighet til fordi du responderte og på vennen din. 

Det at andre blander seg inn når du snakker med noen er uhøflig .

Sett grenser.

Forklar at nå  må du vente, jeg snakker med han /henne. Da viser du respekt for den du snakker med og du får forklart at den du snakker med er viktig for deg. Det kan du gjøre på en vinnelig måte, men du setter grenser i forhold til hva du synes er greit. 

Skummelt, men du vil snart finne ut hvem som respekterer deg for den du er og din endring i måte å være på. 

Vil du lufte tankene dine med en på skolen er helsesykepleier en du kan gjøre det med. 

Det er en endring du vil klare. Heier på deg. 

Har lagt med noen artikler se om de er nyttige.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing