Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor hjelper det ikke at skolen har laget en mobbeplan?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei ung!! Så jeg.. har lenge blitt mobbet/plaget.. over vekta mi at jeg er altfor tynn osv.. så da lagde skolen aktivitetsplan eller plikt da! Der det sto hvem som var ansvarlig, hvem som mobba og hvordan og over hva.. og hvordan det skulle stoppes! Hver uke skulle lærerne snakke til meg! Kontaktlæreren min, rådgiveren og en gang med helsesøster også.. men det har gått cirka 2-3 uker ingen har snakket med meg! Kontaktlæreren min har jo vært syk ganske lenge så hun har ikke hatt muligheten men de andre da? De later som INGENTING!!! Det er sykt irriterende lagde de bare en aktivitetsplikt for å vise rektoren eller hva?! Og jeg er en person som ikke tør å si ifra når ting skjer og da ble det avtalt at de skulle komme, snakke og spørre meg!Og 1-2 driver fortsatt med dette når de ble sagt at de skal slutte med det! De kaller meg liten pga høyden og vekten!Og jg tør ikke å si ifra! Kan jeg klage til skolen eller no? Hva var vits til å lage den hvis den bare er skriftlig og ik hjelper!

Besvart 20.06.2019 20:52
 

Svar
Hei jente 13 år.

Det var leit å høre at det ikke hjelper at skolen har laget en plan som skulle hjelpe deg. Du skriver at avtalen var at dere skulle ha møter/samtaler hver uke, men at læreren din er syk.

Da tenker jeg at det er en annen voksen som må ta ansvar her. Har du snakket med foreldrene dine om at det ikke har skjedd noe de siste 2-3 ukene? Nå er det skoleferie, men likevel har skolen en plikt til å hjelpe deg. Jeg synes du skal si fra til foreldrene dine, rådgiver, lærerne dine og helsesøster for å få det til å skje mer.

Hvis du ønsker å vente til skolestart i august igjen, er det sikkert også helt i orden, i og med at du ikke skal på skolen i sommer.

Hva tenker du selv? Jeg skjønner kjempegodt at du er oppgitt og at du synes det er dårlig at det ikke har skjedd noe mer. Men jeg tror det er fordi læreren din, som sikkert hadde ansvaret, ikke har vært på jobben. Så ta tak selv og si fra!

Stå på, lykke til og ha en god sommer.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Såret av kommentarer?

Jente tenker (colourbox.com)

Mange slenger med leppa og kommer med ufine kommentarer. Hva gjør du om det er du som blir rammet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing