Hopp til hovedinnholdet

Hvordan komme unna en mobber?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Det er en jente i kassen min vi startet først i samme klasse i 2 fordi vi byttet klasser jenta har mobbet meg helt til nå og jeg starter nå på ungdomsskolen Læreren min på barneskolen sier bare det er fordi hun har noen problemer inne i hodet sit men hjelper det da vi kom ikke i samme klasse på ungdomskoleklassen men vi går på en felles aktivitet jeg elsker å være på den aktiviteten men det som gjør det negativt er at jeg da ikke klarer og kutte kontakten med henne i flere omganger har vi prøvd og blitt venner men det går ikke denne jenta har gjort helt grusomme ting mot meg og jeg har aldri gjort noe får og såre henne hva skal jeg gjøre

Besvart 23.06.2019 16:23
 

Svar
Hei

Så bra at du har kommet i en annen klasse en mobberen. Det håper jeg vil gjøre ting lettere for deg. 

Det er ingen god grunn til å mobbe andre. At hun har problemer skal ikke gå utover deg!

Hvis denne mobbingen fortsetter på ungdomsskolen, så skal du raskt gi beskjed til læreren eller rektor. Hvis ikke det hjelper kan du og foreldrene dine kontakte fylkesmannen i fylket der du bor. Da er skolen nødt til å sette inn tiltak for å stoppe henne. 

Når det gjelder fritidsaktiviteten. Kan du snakke med lederne der og fortelle hvordan du opplever denne jenta? Er det mulig å holde seg unna henne, så gjør det. Du har forsøkt å bli venn med henne, og da var hun slem mot deg, da bør du ikke forsøke det igjen. 

Legger ved noen artikler du bør se på.

Masse lykke til :-)

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Spørsmål og svar om: mobbing

Trist gutt (colourbox,com)

Lurer du på hva du kan gjøre om vennen din blir mobbet? Har du dårlig selvtillit og sliter med mobbing? Få svar på dine spørsmål om mobbing her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing