Hopp til hovedinnholdet

Holder meg utenfor den store gjengen. Kan være litt ensomt.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Eg blir ikkje mobbet, men på skulen min er på en måte alle samen som en stor gjeng med en leder som bestemmer alt. Eg og noken andre få venner er ikkje med i den gjengen siden dei ikkje liker oss. Vi er heller ikkje inntrisert å vere med siden bare en bestemmer kva vi skal gjere, men det blir litt ensomt. Eg føler og at eg ikkje passer saman med vennane mine. Så eg har blitt litt deprimert. Tips?

Besvart 24.06.2019 10:14
 

Svar
Hei

Så bra at du står for meningene dine. Det er ikke lett å være den som nekter å dilte etter alle de andre. 

Det er mulig at du vil føle litt på denne ensomheten fra tid til annen, så lenge du går på ungdomsskolen. Når du begynner på videregående tror jeg det vil bli annerledes. 

Erfaringsmessig så mister disse dronningene plassen sin da. Det blir flere enn deg som ikke ønsker å være en del av haremet. Da vil det oppstå andre og nye sammensetninger, som også består av elever fra andre steder. 

I mellomtiden anbefaler jeg deg å finne fritidsaktiviteter hvor du kan treffe flere folk. Det kan være alt fra klatring, kor, politikk, røde kors.... Bare du har litt lyst, meld deg inn - bli med. 

Masse lykke til :-)

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing