Hopp til hovedinnholdet

blitt mobbet i 6 år - hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei!:( Jeg har nå i 6 år blitt mobbet på skolen. Jeg har ikke sagt noe til mamma. Jeg har tatt selvskading for p hjelpe meg gjennom det. Jeg har blitt psykisk mobbet og nettmobbet. Jeg har 2 bestevenner men de sier det hår over. Men etter 6 år å de har sagt det samme og det har ikke gått over enda. Jeg har tenkt på selvmord men vet ikke om jeg burde. Jeg har snakket med helsesøster og se dier det samme som ALLE ANDRE!

Besvart 23.06.2019 14:59
 

Svar
Hei

Det er ikke greit det du forteller, og du skal ikke behøve å ha det slik

Her er det du skal gjøre:

- Du bør fortelle det til moren din. Vis henne det du har blitt utsatt for på nett, hvis det er mulig. 

- Fortell det til læreren din, og vis det du har av bevis. 

- Dersom det ikke settes inn tiltak fra skolens side i løpet av noen dager, så skal du kontakte mobbeombudet eller fylkesmannen i fylket der du bor. Da vil de følge opp skolen og passe på at det settes i gang tiltak. 

Hvis du mobbes over nett bør det anmeldes til politiet. De har i mange tilfeller muligheten til å spore hvem som sender meldingene. 

Hvis du syns det virker vanskelig å gjøre dette på egen hånd, så bør du snakke med en voksen som du stoler på. Har du noen som du tenker kan hjelpe deg?

Legger ved en del artikler du bør se på.

Masse lykke til :-)

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mats fikk psykiske problemer av mobbingen

Gutt i skolegård  (www.colourbox.com)

Mats (16) ble mobbet gjennom hele barneskolen. I 10. klasse endte han på sykehus med store psykiske problemer. Les Mats sin sterke historie her.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing