Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg bytte skole siden jeg opplever å bli mobbet?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei,i lang tid ha jeg følt på utestengelse på skolen r ofte slik at hvis jeg setter meg på et bord der et sitter andre fra klassen min sier de som oftest æsj,snur seg eller sier at jeg skal gå vekk. Blir også aldri spurt om å bli med på ting, dersom jeg spør om de vil være med på noe sier de nei, men ender opp med å dra uten meg. Angående det med at de sier æsj, snur seg og sier at jeg skal gå vekk har jeg flere ganger sagt at det ikke er greit, men det gikk uten lykke. Får også flere stygge ord rettet mot meg og vet ikke hva jeg skal gjøre, har vurdert å bytte skole men siden jeg skal begynne i 10 klasse vet ikke jeg om det er så lurt siden det er det siste året.

Besvart 24.06.2019 20:27
 

Svar
Hei jente 14 år!

Det du opplever er ikke godt og ingen fortjener å bli sagt "æsj" til eller aldri bli spurt om å være med. Det er veldig bra at du har forsøkt å si i fra. Ikke gi opp, si i fra igjen. Det er veldig viktig at noen voksne vet om hva du opplever. 

Jeg vil råde deg til å snakke med foreldrene dine og be om at du får et møte med skolen. Det du opplever er vondt og skolen har plikt til å gjøre hverdagen din bedre. Da kan du også fortelle at du vurderer å bytte skole, men at du er usikker. 

Når du opplever å bli utestengt eller slengt stygge ord til kan du gjerne vise de andre at du blir såret og at dette ikke er greit. Si gjerne at "når du sier æsj eller når du snur deg bort blir jeg lei meg". Dersom du klarer å være ærlig kan du vise helt tydelig for de andre hva som faktisk skjer med deg. 

Er det noen andre på skolen du kan være sammen med? Vet du om noen du kunne tenke deg å bli bedre kjent med? Det kan være godt å ha noen å støtte seg til og være sammen med når du opplever mobbingen fra de i klassen din. 

Ha tro på deg selv! Mange som opplever å bli mobbet tror at de ikke er gode nok eller at det er noe feil med de. Det er det aldri! Forsøk å si til deg selv at du er god slik du er og ingen skal få lov til å bestemme over deg. Når du forteller dette til deg selv kan det gi det styrke og mot når du opplever sårende kommentarer eller utestenging seinere. 

Gjør noe fint for deg selv de dagene du føler deg trist og lei. Når vi gjør noe som er godt kan tankene bli lettere og du kan finne glede i livet ditt. 

Håper noe av dette kan hjelpe deg videre. Jeg heier på deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing