Hopp til hovedinnholdet

Hun har ingen venner og har det ikke bra

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er lei! Jeg skal begynne i 10. Klasse til høsten, men har ingen venner. Kjenner jeg ikke vil begynne på skolen igjen fordi det er ingen som vil være med meg, men det er ingen som tror på meg. Jeg blir så sliten og lei, slik har det ver i 9 år allerede, og folk skjønner ikke hvorfor jeg vil DØ!! De sier liksom tim meg at jeg skal gå bort, eller så kvisker de og går bort. Som om det er noe galt med meg!! Og når jeg sier at jeg er redd for å bli alene så får jeg beskjed om at jeg gjør det selv, at jeg legger opp til det selv. Hva skal jeg gjøre? Ofte lurer jeg på om verden bli bedre uten meg, og om jeg bare skal dø!

Besvart 13.07.2019 21:29
 

Svar
Hei

Jeg er glad for at du skriver til ung.no. Ikke så glad for å lese det du skriver. Det høres ut som at du har det vondt, og at det ikke er noe hjelp å hente noe sted. Og det til tross for at du har bedt om hjelp. Det er veldig trist, og ikke greit!

Du skriver også at du lurer på om verden blir bedre uten deg. Det er en veldig trist tanke, men det finnes bare ett svar på det spørsmålet, og det er NEI! Verden blir IKKE bedre uten deg! Du er verdifull og bra. Dessverre ser det ikke ut som at du tror på det selv, og har gitt litt opp at andre synes det. Men det kommer til å bli bedre. Det er helt sikkert. Veien dit kan være tung og vanskelig, men ikke umulig. Det er viktig at du snakker med noen om hvordan du har det, og får hjelp til å gjøre noe med situasjonen din. 


Du skriver at ingen tror på deg, og at folk bare går eller ber deg om å gå. Har du sagt ifra til noen voksne om dette? Lærere, foreldre eller helsesykepleier på skolen din? Er det ingen av dem som hjelper deg heller? Alle har krav på å ha en skolehverdag uten mobbing! Forsøk å snakke med foreldrene dine i løpet av sommerferien og fortell dem hvordan du har det. Si at du gruer deg til å begynne på skolen igjen til høsten og hvorfor. Og hvis du ikke opplever at de tar det på alvor, så prøv å snakke med noen andre voksne du stoler på, feks. helsesykepleier på skolen din. Du skal ikke ha det sånn som du har det nå lenger! Men ingen kan hjelpe deg om de ikke vet hva du føler og hvordan du har det. Det kan av og til være vanskelig å be om hjelp og forklare at man ikke har det bra. Da kan du vise foreldrene dine det du har skrevet her, og si at det er du som har skrevet dette. Snakk med noen, og få hjelp! Da vil det bli bedre etterhvert. Det kan ta tid, men det blir bedre!!

Jeg ønsker deg masse lykke til!

Med vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing