Hopp til hovedinnholdet

Jeg har det så dårlig med meg selv, hva kan jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg sliter veldig mye med tankene mine. Jeg har pratet litt med mamma og pappa og de vet at jeg ikke har det bra, og sier at de vil hjelpe meg. Men jeg sliter så innmari med å snakke om det, uansett hvem det er. Jeg har prøvd å snakke med lærere og helsesøster, men de sier at det er sånn tenårene er og at det går over snart. Men det har holdt på helt siden jeg var liten. Jeg ble mobbet fra da jeg var 5 til 11 år og bor på et tettsted så jeg har gått med de samme elevene helt siden 1. klasse. Pappa og mamma sier at jeg burde bytte skole, men det er et så lite sted så alle kjenner og henger med alle, derfor tror jeg ikke det vil hjelpe. Jeg ingen selvtillit lenger, og jeg er alltid flau over å vise meg og snakke med andre. Til og med for mamma og pappa. Jeg er konstant sliten, har smerter i hodet og mage. Jeg sover mellom 8-12 timer hver natt, og likevel klarer jeg nesten aldri å konsentrere meg og får ikke med meg beskjeder. Jeg har fått høre mye at jeg lider av angst eller depresjon.

SVAR

Besvart 16.05.2020 19:02:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Slitsomme tanker, grubling og tankekjør

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Heldigvis finnes det råd.

 

Les mer
attach_file

Film om hva du kan gjøre ved depresjon og vanskelige tanker

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Jeg vil snakke med noen for å dele tankene mine

Noen ganger er det vært fint å kunne snakke med noen andre enn venner. Det finnes voksne som har tid til å lytte.

 

Les mer
account_circle