Hopp til hovedinnholdet

Jente, 13, har dårlig selvtillit og tenker negativt om seg selv.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er ei jente på 13 år som sliter veldig med selvtillit og tenker masse negativt om meg selv. Jeg har alltid følt meg litt utenfor pga vekten min. Jeg er 156cm og veier 65-70kg. Føler selv det er alt for mye siden de fleste jentene på trinnet mitt veier 40-50... Helt siden jeg startet på skolen i 1.klasse har klassekameratene mine kalt meg forskjellige ting som f.eks. hvalross, blåhval, tykken osv.. Og på grunn av det føler jeg att det er sant at jeg er tykk osv.. Jeg vil selv veier 40-50 kg. Derfor prøver jeg å trene så mye så mulig, men pga venner og skole, får jeg bare tid til å trene 1-2 ganger i uka. Får også dårlig selvtillit pga flere ganger er det noen som sier ting som "Ikke sett deg der, det kommer bare til å bli ødelagt" eller "hvis du setter deg på fanget mitt får jeg sikkert ikke blod ned i føttene" eller lignende. Dem tror sikkert jeg ikke bryr meg siden jeg bare ler, men inni meg. Jeg tørr ikke snakke om dette til noen, ikke en gang bestevenninnen min, siden jeg er redd for att de bare skal tro jeg prøver å få oppmerksomhet eller noe sånn. Tørr ikke snakke med helsesøster eller foreldrene mine heller... Jeg går også rundt og tenker att ingen liker meg, at folk bare er med meg fordi de er snille... Er alltid redd for å være irriterende eller plagsom. Helst vil jeg bare sitte alene i friminuttene på skolen for å ikke irritere vennene mine.. Er det noe jeg kan gjøre for å få bedre selvtillit, eller for å slutte å tenke negativt om meg selv?

SVAR

Besvart 27.05.2013 23:05:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Hvordan like seg selv bedre?

Av og til føles det som om man ikke er verdt noen ting. For å få bedre selvfølelse må man endre måten man tenker på. Her er noen råd.

 

Les mer
account_circle