Hopp til hovedinnholdet

Jente, 13 er bekymret for venninne som blir mobbet

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har en kjempegod venninne. Vi har samme interesser, samme humor, og forskjellige egenskaper som utfyller hverandre og gjør oss til en perfekt match. Det er bare ett eneste problem: Hun blir mobbet, og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre med det. Hun har blitt mobbet siden barnehagen. Folk kaller henne neger, hore, jævel, hespetre og lignende. Hun har alltid vært litt utenfor, det har de fleste merket, men at hun ble mobbet, har jeg ikke visst før nå nylig. Vi har vært venner siden sjette klasse, det vil si i cirka ett år nå. I løpet av den tiden har hun fortalt meg mye om hvordan hun egentlig har det: At folk kaller henne stygge ting, at hun blir ignorert, at en gutt i klassen brøt seg inn i huset hennes og sprayet det med såpeskum. Folk er frekke mot henne bare fordi de har lyst til det. På facebookprofilen hennes skrev folk så mye stygt at hun slettet seg fra Facebook. Jeg har så lyst til å hjelpe henne, men jeg aner virkelig ikke hva jeg skal gjøre. Jeg er redd for at hun skal begynne med selvskading, eller til og med ta livet sitt. Jeg vil ikke at det skal skje, jeg vil at hun skal ha det bra, at hun ikke skal bli mobbet, men jeg vet ike hva jeg skal gjøre. Folk mobber henne aldri når jeg er i nærheten, og det er en av grunnene til at jeg ikke er med andre venner. Jeg holder meg med henne hele tiden for at ingen skal mobbe henne. Men en av mobberne er hennes nærmeste nabo, og jeg er jo ikke alltid hos henne, så jeg er redd for at hun blir mobbet på fritiden også. Til høsten skal vi begynne på forskjellige ungdomsskoler, noe som gjør at jeg blir enda mer redd for hvordan det skal gå med henne. Jeg kan ikke passe på at ingen mobber henne når vi er på skoler to mil fra hverandre. Jeg vil så gjerne få slutt på mobbingen, jeg vil så gjerne at hun skal ha det bra, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for å få det til! Vær så snill og hjelp meg!

SVAR

Besvart 29.05.2013 21:22:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Hvordan få slutt på mobbing?

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

 

Les mer
account_circle