Hopp til hovedinnholdet

Kan moren min kreve å få lese meldingene på mobilen min?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 15 år. Moren min har gjort sånn at vi har Datakontoll Norge. Når jeg spurte hva det var, sa hun "sånn at du ikke kan bruke mer data når du har brukt opp det som er inkludert i abonementet, at jeg kan se hva du gjør på nettet og sånt" Kan hun se hva jeg gjør på internett på telefonen min? Og er det i det hele tatt lov at hun sjekker hva jeg gjør på nettet, lese meldingene mine osv? hun bruker å si at om hun ikke får koden til telefonen min, tar hun den fra meg. Samme om jeg nekter henne å lese meldingene mine. Jeg har ingenting hemmelig på telefonen, men jeg synes det er ubehagelig at hun må lese meldingene mine, sjekke hvem jeg snakker med og sånt. Jeg har snakket med henne om det, og hun sier at det er for mitt eget beste, men hun har jo ikke lov å sjekke telefonen min dersom hun ikke er bekymret for at jeg gjør noe galt, ikke sant? Og det tror jeg ikke hun er heller

SVAR

Besvart 19.01.2015 21:19:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Barnekonvensjonen

Du har rett til å si hva du vil. Du har rett til å uttrykke deg om det du er opptatt av, det du har på hjertet, det du tenker og føler og mener. Det står i alle barn og unges grunnlov.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle