Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bruke mobilen mindre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg visste ikke helt hvor jeg skulle plassere dette spørsmålet, da det går mer på all tiden jeg bruker på mobilen, ipaden, etc enn på hvordan jeg bruker den. Jeg bruker mobiltelefonen min for mye, jeg er for mye på sosiale medier som snapchat, instagram og facebook. Jeg savner å å ha et liv. Aller mest har jeg bare lyst å slette alle disse appene, men jeg klarer et ikke. Jeg føler jeg går glipp av noe. Mobilen tar opp alt for mye tid fra livet mitt, og jeg klarer ikke stoppe det. Hvordan skal jeg få stoppet dette? Jeg bruker ikke den mer enn andre 15år gamle jenter, men jeg bruker den alt for mye. Har du noen forslag til "tiltak" jeg kan ta til?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er fint at du tenker over at mobilbruken din går ut over andre ting i livet ditt. Da har du kommet et stykke allerede. Vi er ikke eksperter på mobilbruk, men her er noen råd som du kan forsøke.

Hva du bør gjøre, kan jo komme litt an på hvor alvorlig dette problemet er for deg. I første omgang kan du kanskje lage noen regler for deg selv? Bestem deg for noen tider på døgnet når du ikke skal sjekke mobilen og legg den helt vekk. 

Snakk med vennene dine. Kanskje flere har det på samme måten. Da kan dere hjelpe hverandre og finne på ting sammen uten mobilen.

Snakk med foreldrene dine. Hør om de har noen råd og kan hjelpe deg.

Du kan også snakke med helsesøster på skolen. Hun har kanskje noen råd eller kjenner til noen som kan hjelpe.

Det er viktig å si at veldig mange jenter på 15 år bruker veldig mye tid på sosiale medier. Det er helt normalt, og ikke farlig i seg selv. Det at du ønsker å begrense tiden du bruker, tyder jo på at du allerede er bevisst på hvordan du bruker mobilen.

Lykke til!

Hilsen Barneombudet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett