Hopp til hovedinnholdet

 Jeg tok en video av et par som hr sex som jeg la ut på snapchat mystory. Straff?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! På en fest for 4-5 måneder siden var det to stk over 16, men under 18 år som hadde sex på toalettgulvet. Ut fra videoen kunne man verken se hvem de var eller noen som helst kjønnsorganer. Døra til toalettet var åpent, og meg selv og mange andre flirte av det i ca 20 sekunder mens de holdt på uten å bry seg om at folk så på. Jeg tok en video som jeg la ut på snapchat mystory og en kompis av meg tok et bilde som han også la ut på mystory. Både videoen og bildet var der ikke mer enn 10 minutter før de ble slettet. Noen fikk tak i videoen uten at jeg visste om det og den har senere blitt spredd til mange flere. Nylig fant hun ut hvem som filmet og tok bildet og vil anmelde meg og kompisen min. Kan vi bli dømt for barneporno når vi begge var 17 år da det skjedde, og hva er den værste straffen vi kan få både i og utenfor konfliktrådet?

SVAR

Besvart 19.03.2015 09:23:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kan man legge ut bilder av andre som man selv har tatt?

Hvor går grensen for hvilke bilder man kan legge ut av andre? Er det nok at man har fotografert bildet selv? Her er noen gode råd.

 

Les mer
attach_file

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

 

Les mer
attach_file

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nett

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på nett, og hva du gjør om noen har tatt bilder eller filmet deg uten at du har sagt ja.

 

Les mer
attach_file

- Legger ut bilder av andre uten lov

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

 

Les mer
account_circle