Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hvordan kan man få Instagram til å slette en bruker når brukeren bryter retningslinjene?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på snart 20 år som lurer på en ting. Hvordan kan man få Instagram til å slette en bruker når brukeren bryter retningslinjene? Jeg har lagt merke til en åpen profil som legger ut selvskadingsbilder (åpne kutt) og andre triggende bilder (tau rundt halsen osv) som jeg ønsker at skal bli fjernet. Personen er norsk, men skriver på engelsk. Jeg har prøvd gjentatte ganger å rapportere brukeren i flere månender uten at Instagram har gjort noe som helst. Brukeren har over tusen følgere, har det noe med saken å gjøre? Hva kan jeg gjøre for å få den fjernet? Takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Den eneste metoden for å få vekk slikt innhold fra Instagram er rapportering. Rapportering kan derimot gjøres på mange forskjellige måter, og hvis det ikke gjøres helt riktig, blir rapporten ofte avslått.

Prøv metoden som beskrives her, i Instagrams offisielle veiledning for rapporterings av selvskading: help.instagram.com/388741744585878

Hilsen slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett