Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer om du sender noe stygt på snapchat? Kan politiet spore deg opp og hvordan blir det fulgt opp?

Jente 13 år
 

Spørsmål

på snapsjat sender enn bilder viedeoer..., og du sender noke stygt kan politiet spore deg opp? kann enn bli mobbet av søsken eller tvilinger? kan myndig hetene si att dem som mobber blir sotte i fengsel eller under 18 få bot på over 9000 kr hint hint. hvist elever som blir mobbet gir beskjed til ein vaksen og den vaksne ikke bryr seg hva skal enn gjøre? hvist enn søker på nettet om mobbing kommer et blod og selvmord videoer opp da?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra du sender inn disse spørsmålene. Hva som kan skje når du sender bilder og hvordan politiet og andre følger opp kan være litt forskjellig. Jeg skal forsøke å svare på spørsmålene dine så godt jeg kan.

Når det gjelder hva politiet kan spore opp, så tror jeg at de kan finne ut ganske mye om du tar vare på alt du får tilsendt. I tillegg er det slik at du bør rapportere til snapchat om du mottar noe som sårer eller utsetter deg for ubehageligheter. Selv om noen velger å være anonyme, så kan moderatorene se hvem de er.

Det er sjeldent at noen blir satt i fengsel på grunn av mobbing. Mobbing er et komplisert tema, og det er viktig å ta vare på begge parter. Den som blir mobbet må få støtte og hjelp til å få det bedre. Den som mobber må få hjelp og veiledning til hvordan slutte, og kanskje hjelp med sine utfordringer.

Hvis du forteller at du blir mobbet til noen, er det viktig at den voksne lytter til deg og hjelper deg videre. Om den voksne ikke lytter, tenk over om det er en annen du kan snakke med som du stoler på vil hjelpe deg. Det kan for eksempel være en lærer, nabo, trener eller foreldre. Alle skoler skal jobbe for at elevene har det bra på skolen, uansett!

Det er mulig å få bot ved ulovligheter på nett, da må forholdet meldes til politiet først.

Når du søker på nett om mobbing, kan du få mange forskjellige ting. Selvmord kan være en konsekvens av å ha blitt utsatt for mobbing over lang tid. Jeg tror også at du vil finne annen informasjon om du søker på mobbing.

Det ble et langt svar, og lurer du på noe mer om dette eller noe annet du vil snakke med en voksen om, kan du kontakte Kors på halsen på mail, chat og telefon.

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Nettmobbing - hvordan stoppe det?

Jente og mobil (colourbox.com)

Ti tips til hva du kan gjøre om du, eller noen du kjenner opplever nettmobbing!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett