Hopp til hovedinnholdet

Er det ulovlig å ta skjermbilde av et bildet på Instagram

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

1. En venn av meg har lagt ut et bildet av meg på Instagram av meg hvor jeg står i bare boxern. Han tok skjermprint på Snapchat når jeg sendte det til han. Jeg sa til han at han sku slette det når jeg så at han hadde tatt skjermprint å han sa han hadde sletta det men noen dager etter på var det ute på Instagram. Jeg skal snakke med politiet så fort dere har svart på denne. Hva burde jeg si og burde jeg anmelde det? 2. Er det ulovlig å ta skjermbilde av et bildet på Instagram eller Snapchat uten og dele det eller vise det til noen eller kan jeg bli straffa for det hvis de finner ut av det? Tenkte kanskje politiet eller lignende brukte p se hva du har på tlf.

SVAR

Besvart 27.10.2016 18:52:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

- Legger ut bilder av andre uten lov

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

 

Les mer
attach_file

Vet du hvem du chatter med?

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

 

Les mer
account_circle