Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Ung.no hjelper deg med å finne rett prevensjon.
Ung.no hjelper deg med å finne rett prevensjon.

Jeg snakket med en gutt jeg trodde var 15, men jeg tror det er en voksen mann. Og nå sier han at han skal komme til meg å se på meg...

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg chatta med en mann på snap som jeg trodde var 15, men jeg tror han er en pedofil mann. Mannen sier at jeg må sende noods, jeg svarte nei. Og nå sier han at han skal komme til meg å se på meg, vi snapkartet. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 03.07.2017 15:51
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Så flott at du skriver til oss med problemet ditt! Jeg forstår godt at du er redd siden dere har snapkartet. Selv om han vet hvor du bor, tviler jeg på at han kommer, det er nok bare for å skremme deg til å sende bilder. 

Flott at du ikke har gjort det! Man skal aldri sende fra seg nakenbilder. En fin tommelfingerregel er å å tenke følgende før man klikker på send: "Kan jeg sende dette til mamma?" Om svaret er nei, skal du ikke sende bildet i det hele tatt :-)

Jeg synes du skal fortelle foreldrene dine om hva som har skjedd. Foreldrene dine har også vært unge en gang og har nok også gjort ting de angrer på. Foreldrene dine kan hjelpe deg å anmelde mannen til politiet.

Du skriver ikke hva mannen har sendt til deg, men det er strenge regler for å skrive sexrelaterte ting til en under 16 år. 

Dette står i loven: 

Straffeloven § 298 sier at den som i ord eller handling utviser seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd på offentlig sted, eller i nærvær av eller ovenfor noen som ikke har samtykket til det, kan straffes med bot eller fengsel i inntil 1 år. 

Her kan du lese mer om dette.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

Gode råd om nettvett du bør følge

Trygg på nett

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Føler du press om å sende nakenbilder?

Lettkledd på snapchat (colourbox.com)

Å sende nudes kan føles spennende og ganske uskyldig. Kanskje søker du oppmerksomhet og har lyst til å gjøre en annen interessert? Det er likevel lurt å være klar over konsekvensene dette kan ha for deg.

Av Julie, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett