Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Ung.no hjelper deg med å finne rett prevensjon.
Ung.no hjelper deg med å finne rett prevensjon.

Ble brukt som modell i naturfagen og et bilde ble spredd av meg med buksen på knærne

Jente 13 år
 

Spørsmål

Min Kunst & Handverklærer (rundt 60 år)skulle lære oss om PI. Alle i klassen var samlet og han valgte meg til å vere "modell". Jeg ville ikke men jeg måtte fordi jeg fikk mye kjeft. Han skulle finne navlen min og måle høyden. Og han skulle jo finne navlen da, så tar han å drar ned buksa til knærne og så begynner alle å le av meg. Jeg dro buksa fort opp og han har enda ikke funnet navlen. Så drar han ned trusa også og jeg skriker. Siden jeg hadde bursdag dagen før siste skoledag fikk jeg Facebook da. Plutselig når jeg blar ned finner jeg et bilde av meg som lærerene har tatt. Av meg uten bukse og truse. "Delt 46 ganger". Og på skoleavslutningen vises det bildet foran alle på hele skolen i tillegg til crushet mitt fra en annen klasse. Akkurat da ville jeg ikke leve mer. Læreren har nå havnet i fengsel.

Besvart 09.08.2017 09:01
 

Svar
Hei

Tusen takk for din henvendelse til oss.

Det er forferdelig trist for oss å lese om denne vonde og ubehagelige opplevelsen du hadde med læreren/lærerne dine på skolen.

Og ikke minst hva du ble utsatt for på skoleavslutningen.

Ingen skal måtte gå igjennom noe sånt, og vi håper at du i etterkant av hendelsen har fått god hjelp og noen å prate med.

Du forteller at denne læreren i dag sitter fengslet, og det gir oss en indikasjon og et håp om at dette har blitt tatt tak i.

Det er jo nemlig ulovlig å dele bilder på denne måten uten samtykke, og ikke minst strengt ulovlig å utsette en elev for disse tingene som du opplevde.

Dersom du trenger å prate med en trygg voksen person om dette, så vil vi anbefale deg å gå til foreldrene dine, eller helsesøster ved skolen din.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116 111, nettadressen er: www.116111.no. Du trenger ikke å si navnet ditt om du ringer.

 

Vi håper med dette at du kan få hjelpen du trenger, og ønsker deg selvsagt masse lykke til!

Legger til slutt ved noen artikler som kan være fin for deg å lese.

Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

Gutt sender snap #IKKEGREIT (ung.no)

Hun spurte meg om vi skulle dirtysnappe etter skolen. Jeg visste ikke helt hva det var, men jeg sa okey. Så fant jeg ut at bildene kunne lagres.

Les mer

Urettferdig behandlet på skolen? Dette kan du gjøre!

stoler på pultene (colourbox.com)

Blir du ikke sett i timene? Og får du dårligere karakterer eller flere anmerkninger enn du synes du fortjener? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å løse problemet.

Les mer

Hvordan få bilder fjernet på Facebook

Fjerne bilder på Facebook (colourbox.com / Facebook)

Har venner eller bekjente lagt ut et bilde av deg på Facebook som du ikke ønsker skal være der? Les her hva du kan gjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett