Hopp til hovedinnholdet

Jeg har vunnet en giveaway fra en kjent nettside. Må jeg merke det som produktplassering hvis jeg skal legge det ut på snap?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har vunnet en giwaway fra en kjent side... jeg har en snapchatbruker med ca 2 000 følgere der jeg vlogger daglig... må jeg da skrive annonse på Snapchat hvis jeg skal legge ut et bilde av denne tingen/tingene?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet

Det som er avgjørende her er om du får betaling eller andre fordeler hvis du publiserer noe - hvis noen gir deg penger eller produkter mot at du legger ut bilder av det. Men hvis dette er en noe du har vunnet i en konkurranse eller har blitt trukket ut helt tilfeldig så er det mest sannsynlig ikke noe problem å legge det ut uten at du merker det. Men for å være på den sikre siden så hadde jeg kontaktet Forbrukerombudet som har ansvaret for denne problematikken.

Her kan du lese mer  forbrukerombudet.no/reklame-some

Du kan sende en mail til denne adressen der du kan gi en enda mer detaljert beskrivelse av problemstillingen så kan de hjelpe deg post@forbrukerombudet.no

Lykke til!

Hilsen Medietilsynet, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Reglene for reklame på blogg

Mønster med sosiale medier, reklmae, osv.(colourbox.com)

Reglene om merking av reklame gjelder ikke bare for toppbloggerne, men for alle som kan tjene penger på bloggen sin. Sett deg inn i dem her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett