Hopp til hovedinnholdet

Opplever hatefulle ytringer på appen "sarahah".   

Jente 15 år
 

Spørsmål

Det er en app som heter sarahah hvor man kan skrive hva som helst anonymt. På den appen får jeg masse hate og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Vennen min legger ut sarahah hele tiden. Det som er er at jeg ikke får hate på min egen sarahah fordi jeg legger ikke ut sarahah men min vennine legger det ut og jeg får bare hate på den. Den appen er 17 års grense men likevel bruker hun den og det går ut over meg. Hver gang jeg ser at venninna mi har lagt ut sarahah blir jeg redd/nervøs fordi jeg vet at de meldingene som kommer til å komme er hate. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lengere fordi jeg kan ikke si til venninna mi at hun skal slette appen fordi det vil henne ikke gjøre . :/

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
 
Hei, 

Vi anbefaler alle som opplever slikt på Sarahah om å distansere seg fra hele appen og tjenesten. Slutt å bruke den, og ikke se på hva folk skriver der.

Når det gjelder venninnen din kan du ikke tvinge henne til å slutte å bruke Sarahah. Men du kan kanskje fortelle henne hvorfor du ikke liker bruken hennes av den, med tanke på hatet du får på grunn av det. Kanskje kan venninnen din bruke Sarahah på en annen måte som gjør at du selv blir mindre eksponert. Dersom hun har en vane med å vise deg responsen kan hun f.eks. slutte med det. Når du selv har sluttet å bruke Sarahah, og du ikke får se hatefulle svar på annen måte, vil ikke mobberne nå frem til deg, da blir det mindre attraktivt for dem å mobbe.

Vennlig hilsen slettmeg.no, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nettmobbing - hvordan stoppe det?

Jente og mobil (colourbox.com)

Ti tips til hva du kan gjøre om du, eller noen du kjenner opplever nettmobbing!

Les mer

Slik sletter du deg fra en nettjeneste

Snapchat Instagram Facebook

Sliter du med å slette deg fra en nettside, eller føler du deg krenket av noe på nett? Få hjelp med sletteguiden til slettmeg.no.

Les mer

Ti tips for å takle nettmobbing

Jente sitter alene på skolen (colourbox.com)

Har du opplevd å bli mobbet eller ertet på nett? Eller er du en som selv har mobbet noen i sosiale medier? Her er ti tips til deg.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett