Hopp til hovedinnholdet

MEN nå har det seg slik som eg har fortalt tidligere at eg møtte en på nettet som er ca.30 år. Vi har god kontakt å liker hverandre. Han vil ta med meg ut på date.

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei eg er en jente på 15år og har sendt inn her før:)
En kjekk side:)

MEN nå har det seg slik som eg har fortalt tidligere at eg møtte en på nettet som er ca.30 år. Vi har god kontakt å liker hverandre. Han vil ta med meg ut på date.han sier han kan kjøre hit, vi bor ganske langt fra hverandre (nabofylker) MEN når eg er 20 så vil han være ca.35...
Tenk på det slik,kan ikkje en 20åring være sammen med en 35åring?
det er jo bare det at eg er 15 å han ca 30...
men det er jo forsatt lika stor aldersforskjel selv om eg er 15 å han 30
eller om eg er 20 og han 35... Er dere ikkje enig? 15års forskjell... En vennine av meg hadde en mor på 40 å en far på 60... Det er 20års forskjell...
Det kan jo funke ikkje sant?
men skal eg møte han har eg med en vennine og eg kommer ikkje til å ha sex med han før vi blir sammen (visst vi blir det)
MEN man har jo ikkje venniner med på date...
Burde jeg spørre om dobbeldate da?
han forventer jo sikker at vi skal ha sex,noe som ikkje skjer...

Jeg har ganske mange problemer nå.
En familie som vil ha meg i fosterhjem
familien min liker ikkje bestevennina mi,hun vet det.
familien min snakker drit om henne.
hun blir mobbet på skolen og vil flytte,da går hun ikkje lenger på min skole, jeg kommer til å misste henne pgr. av familien min og skolen.
og eg orker ikkje gå på skole lenger,jeg klarer ikkje stå opp tidlig, jeg klarer ikkje følge med,jeg gjør ikkje lekser,øver heller ikkje til prøver...
dette er sisste halvåret før vidergående skole...
jeg er skolelei,hva skal jeg gjøre jeg orker ikkje gå på vidergående...
Å opp i alt dette så har jeg problemer med en jeg er forelsket i, han som jeg nettopp har snakket om...
JEG HAR NOK Å TENKE PÅ!!!!!!!!
livet er så hardt når en skal være en god venn,en god datter,søster,elev og dette med kjærligheten....
alt raser sammen.... Jeg som har vert uten selvmordstanker på flere måneder... Å nå kommer dem tilbake,jeg føler det fordi jeg ikkje for noe til lenger... EG vil bare rømme


Mine spørsmål eg vil ha svar på er:
*han sa han likte å være singel,hvorfor det?
*Hvordan skal eg forklare at eg ikkje kan ha sex med han før det er et forhold?
*hvordan skal eg forklare dette uten å misste han?
*han sier han liker meg fordi eg er pen,snil,hyggelig og ung... UNG? hvorfor sa han det? hva skjer? hva tror dere?

TAKK på forhand:)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei! Du har truffet en mann på nettet som er 15 år eldre enn deg. Du er bekymret over aldersforskjellen, noe jeg også tenker at du har grunn til å være. Et forhold kan godt fungere selv om det er 15 års aldersforskjell, men det er veldig stor forskjell på forhold mellom to på 15 og 30 og for eksempel 20 og 35. I det siste tilfellet er begge to voksne, i ditt tilfelle er du å regne som et barn og han er voksen. Dere er på veldig ulike steder i livene deres, og har således veldig ulike behov.

Jeg har lyst til å gi deg råd om å ikke møte denne mannen. Hvis du likevel velger å gjøre det, må du ta med en venninne. Dere må møte ham på et offentlig sted, ikke i en leilighet. Dette er ikke å regne som en "date", og du må ikke la deg presse til å ha sex med ham. Hvis han forventer det, er han bare ute etter en ting, og er ingenting å samle på.


Du skriver om mange ting i livet ditt som er vanskelige nå. Kanskje er det sånn at du virkelig føler at du trenger en god venn eller kjæreste? Det kan jeg godt forstå, men kanskje er det mulig å finne denne personen et annet sted enn på nettet? Let blandt de du kjenner eller oppsøke nye mennesker i levende live.

Mange av tingene du skriver om er alvorlig. Du skriver om en familie som vil ha deg i fosterhjem og familien din som snakker stygt om bestevenninnen din. Du er redd for å miste bestevennen din og du sliter på skolen nå. Av og til har du selvmordtanker. Det er viktig at du finner en voksen du kan dele alt dette med. Både helsesøster på skolen, sosiallærer og de på helsestasjon for ungdom er der for å hjelpe ungdom i din situasjon. Kanskje vil du oppleve at det hjelper å snakke om problemene? Mye kan også løses, for eksempel er det kanskje mulig å legge opp skoledagen din på en annen måte? Hvis du synes det er vanskelig å komme i gang med å prate, så kan du ta med dette spørsmålet ditt og svaret mitt. De voksne jeg har nevnt har alle taushetsplikt.

Jeg ønsker deg lykke til! Du er selvfølgelig velkommen til å stille nye spørsmål her på siden også!

Vennlig hilsen helsesøster.

 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett


Quiz: Den store snustesten

Kan gravide snuse?