Hopp til hovedinnholdet

Utsatt for usanne rykter. Hvordan fortelle det til mamma?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei:) jeg vet egt ikke hvilket tema dette passer inn i... men nesten hver helg pleier jeg å reise til et sted litt utenfor der jeg bor og der er det alltid noen gutter som skal ha det litt "gøy". Han ene av de er kameraten min og han andre kjenner jeg bare så vidt til, men har hørt MASSE om han! Da jeg var der sist så viste han ene en video og bilder av en jente.... de sa det var meg når det ikke var meg! Det var masse snakk om det og det er det fremdeles! Jeg har ringt 116111 og snakket, men det de sier er at jeg skal si det til foreldrene mine så de kan anmelde det, men vet ikke helt hvordan jeg skal si det. Greia er at jeg vet de har gjort det flere ganger og spredd falske rykter osv... og har vist videoer på storskjerm på en bensinstasjon osv... jeg blir veldig lei meg og føler alle tror jeg er en hore eller slut og en av de jentene som sende nudes, noe jeg IKKE er! har aldri sett poenget i det! hva burde jeg gjøre og hvordan kan jeg si det til mamma?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Og takk for at du skriver til ung.no når du trenger hjelp. Det er forståelig at du er veldig fortvilet over situasjon. Det guttene gjøre er overhode ikke greit! 

Du lurer nå på hvordan du skal fortelle dette til din mor. Jeg anbefaler deg å bare fortelle det som det er. Hvis du synes det er vanskelig kan du vise din mor det du har skrevet til oss, og svaret vi gir deg.

Husk at du ikke har gjort noe galt. Det er guttene som oppfører seg dårlig. Dine foreldre vil sikkert støtte deg nå når du har det tungt. 

Du blir nå utsatt for usanne rykter og de viser nakenbilder av en jente på bensinstasjonen som de hevder er det. Jeg vil også anbefale deg å snakke med din venn om dette. Be han rydde opp i dette. Du kan også ringe politiet anonymt for å høre hva du burde gjøre. Kanskje de kan ta kontakt med guttene?

Jeg tenker også at du bør vurdere å kutte kontakten med disse guttene. Når man gjør sånn med venner, er man ikke gode venner som man kan stole på. Hold deg unna de slik at du slipper å oppleve slike situasjoner igjen. 

Hopp ut i det og fortell dine foreldre om det. Bare fortell det som det er. Oftest er det det beste.

Lykke til!

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett