Hopp til hovedinnholdet

Stressa over nakenbilde jeg sendte for fem år sida.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vet at alle man spør sier at alle burde vite at det ikke er greit å sende nakenbilder av seg selv på nett til andre man muligens ikke kjenner engang. Allikevel gjorde jeg denne feilen, og tenkte ikke mye over konsekvensene for flere år tilbake. Nå har jeg blitt litt eldre, og etter hele 5 år har jeg begynt å stresse om dette bildet jeg sendte til en person. Etter den dagen bildet ble sendt har jeg ikke hatt kontakt med personen, men nå lurer jeg på om bildet er på nett eller ikke. Hvis noen jeg kjenner finner ut kommer jeg til å dø av skamfølelse. Jeg har prøvd å søke opp alle mulige brukernavn og navnet mitt på google men ikke funnet noe spesielt, allikevel så klsrte jeg å finne en nettside som går ut på «leaked pictures on kik and snapchat». Her finnes det sikkert flere tusen bilder, og jeg liker ikke å gå inn på slike nettsider. Hvor stor sannsynlighet tror dere det er at noen jeg kjenner får tak i dette bildet etter fem år enten generelt fra nettet eller fra denne nettside

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei,

vi skjønner at det kan oppleves som spennende å sende nakenbilder av seg selv men som du sier så kan man aldri være sikker på at disse bildene havner på nettet i ettertid.
I denne situasjonen så vil jeg anta at siden du ikke har hatt noe kontakte med vedkommende og du tror ikke det skulle være noen grunn til at vedkommende skulle poste bildet på nettet, så er nok ikke dette bildet lagt ut på nettet.
Men dersom du føler det som så belastende å ikke helt vite så er det mulig å kontakte vedkommende å si at du ønsker at han/hun skal slette dette bildet. Mest sannsynlig så har ikke vedkommende bildet lagret lengre heller.

Vennlig hilsen slettmeg.no, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

!"Ikke del videre" - "#ikkegreit

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer

Har du opplevd utpressing på nett?

Gutt på rommet sitt foran pc (www.colourbox.com)

Hvis noen får deg til å sende seksualiserte bilder i sosiale medier og truer med å spre dem videre, er det kjempeviktig at du sier ifra til noen. Det er mange som kan og vil hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett