Hopp til hovedinnholdet

Har sendt nakenbilder på nett. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har snakket og videochattet med gutter som jeg ikke kjenner. Jeg snakker med dem på Yubo og Snap. Guttene jeg snakker med de er 13 år, 14 år, 15 år, 16 år, 17 år, 18 år og 19 år. Jeg har sendt nudes til gutter på Snap fordi de maser hele tiden. Jeg sender over 2000 nudes hver måned. Jeg har mistet venner etter jeg startet med å sende nudes og det verste av alt hele klassen vet at jeg har sendt nudes og de har stemplet som en hore. Jeg synes det er vanskelig å være på skolen når alle i klassen snakker om at jeg sender nudes. Jeg klarer ikke å slutte med å sende nudes jeg har prøvd å ikke sende nudes, men jeg klarer ikke det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det der dumt å sende "nudes" passed Snap eller andre apper. Men det forstår jeg at du har lært. Det du nå må gjøre er å slutte med det. Men du skriver her at du ikke klarer å slutte. Jeg håper derfor at du kan snakke med helsesøster på skolen din om dette. Vis gjerne helsesøster det du har skrevet her til oss i UNG.no. Helsesøster vil hjelpe deg slik at du kan klare å slutte å sende flere "nudes". Helsesøster vil f.eks. hjelpe deg slik at du kan få oppmerksomhet på andre måter. Snakk derfor med helsesøster på skolen din!


Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Avhengighet

Jente røyker (colourbox.com)

Bruken av rusmidler og tobakk (nikotin), kan føre til avhengighet. Hva det skyldes, og hvordan det oppleves kan du lese mer om her.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

!"Ikke del videre" - "#ikkegreit

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer

Er det straffbart å sende nudes?

Gutt tar bilde av lettkledd jente (colourbox.com)

Noen synes det er spennende å sende naken- og lettkledde bilder. Men hva er egentlig lov å sende? Og er det ok å dele bilder og filmer videre med andre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett