Hopp til hovedinnholdet

Venninna mi deler bilder av meg uten min tillatelse

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Idag var venninna mi på telefonen min. Ho gikk inn på snapchat, og sendte et bilde fra min telefon til storesøstra mi. Bildet var av meg og en gutt på skolen. Jeg vil ikke at søstra mi skal se det. Jeg blokkerte hun, og håpet på at bildet forsvinner. Men jeg lurer på, gjør det det? Værsåsnill, å svar meg. Jeg trenger hjelp! Værsåsnill å svar på dette spørsmålet! Forsvinner en snap, som jeg har sendt, om jeg blokkerer en personen? Ho hadde ikke åpna snappen! Dette er viktig, og veninna mi som sendte bildet pleier å sende bilder av meg til mange folk, når jeg sier at ho ikke skal gjøre det! Hva kan jeg si til ho, for at ho skal stoppe? Jeg har «skjefta» på ho mange ganger, og sagt ifra at jeg ikke liker at ho sender sånn rundt, og at ho må stoppe med det. Men det gir seg ikke..!

Besvart 14.09.2018 11:05
 

Svar
Hei!

Forsvinner en snap som du har sendt om du blokkerer mottakeren?
Det kan hjelpe å blokkere mottakeren. Grunnen er at snapper som forblir uåpnede forsvinner etter 30 dager. En person du har blokkert vil være forhindret fra å ha noe kontakt med deg på Snapchat, og burde derfor ikke kunne se snapper du sender. Så dersom du opprettholder blokkeringen av søsteren din til det har gått 30 dager siden snappen ble sendt, så burde snappen forsvinne.

Hva kan du si til venninnen din for at hun skal slutte?
Prøv å få henne til å forstå hvilke konsekvenser dette har for deg, hva det får deg til å føle. Dersom det ikke fungerer, og i og med at du allerede har prøvd å si fra tidligere, kan det være at venninnen din ikke er i stand til å forstå konsekvensene av sine handlinger. 
I så fall vil jeg heller anbefale deg å ta opp saken med en voksen, f.eks. klasselærer, foreldrene dine, eller foreldrene hennes.
Hilsen slettmeg.no i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer

Få det bedre hjemme med familieråd

Film om familieråd (bufdir.no)

Har noen foreslått familieråd for at du skal få det bedre hjemme, eller er du bare nysgjerrig på hva det er? I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for barn og ungdom.

Les mer og se en film om hva som skjer i et familieråd.

Les mer

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

!"Ikke del videre" - "#ikkegreit

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett