Hopp til hovedinnholdet

Er det lov å sende nakenbilder på Snapchat?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg føler meg helt elendig føler jeg må dø må snake med noen livet er så tøft hater alle sende bilde jeg ikke kan og mamma og pappa sier de ikke skal være sammen men så blir du jo det det er en usikre het... men du er det loft og sende bilde til en gutt i g-strengtruse? På Snap

Besvart 23.10.2018 20:44
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss! 

Det høres ut som du har det veldig vondt og at du strever med mange vanskelige tanker.

Jeg blir bekymret for deg og synes det er viktig at du får hjelp. Du skal ikke ha det slik du har det nå.

Mange ungdommer kan ha selvmordstanker. De er et uttrykk for at man har det vanskelig, og at man ikke helt vet hvordan man skal håndtere det som er så vanskelig.

Du sier at du ønsker noen å snakke med og det tenker jeg er veldig viktig. Kunne du tatt kontakt med helsesøster på skolen din, Helsestasjon for ungdom eller fastlegen din og forklart de hvordan du har det? Hvis du trenger noe mer akutt vil jeg på det sterkeste anbefale deg å ringe Alarmtelefonen for barn og unge på tlf. 116 111. De vil kunne gi deg god hjelp. Du kan også bruke chattetjenestene www.korspaahalsen.no og www.soschat.no.

Jeg forstår det som at du har en mamma og pappa som sier de skal gå fra hverandre, men som ikke gjøre det. For mange barn er det at foreldrene skal gå fra hverandre en stor sorg og årsak til mange vanskelige følelser. For andre barn kan det faktisk være en lettelse, dersom foreldrene har kranglet mye den siste tiden. Jeg vet ikke hvordan det er for deg, men  det vil uansett være en veldig vanskelig situasjon å være i. Hvordan ville det vært å snakket med foreldrene dine om dette?

Til spørsmålet ditt om bilder på Snapchat. Jeg tolker spørsmålet ditt som at du lurer på om det er lov å sende bilde av deg selv i g-streng til en annen gutt. Det er forbudt å sende nakenbilder eller seksualisert bilder av seg selv når man er under 18 år, da det klassifiseres som distribuering av barnepornografi.

Jeg har lagt ved noen artikler til deg som jeg anbefaler deg å lese.

Husk at det finnes mye god hjelp for det du strever med.

Ta godt vare på deg selv!

Med vennlig hilsen psykolog

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode råd om nettvett du bør følge

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett