Hopp til hovedinnholdet

Uønsket kontakt og trusler fra mann (30). Hva bør jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

En anonym fyr begynte å kontakte meg på en app kalt Tik Tok, og det førte til at han skrev til meg på Instagram. Han begynte å snakke om forhold og dype samtaler, og sa han var fra Tyskland og var 30 år. Vi snakket på engelsk. Jeg syntes det var ubehagelig, og blokkerte brukeren hans. Men han lager bare nye brukere etter hver gang, og stopper ikke å skrive. Han har også nevnt det å gjøre meg gravid om jeg har lyst, noe jeg har sagt klart nei til. Nå truer han med å lage en falsk konto med mitt brukernavn og profilbilde, og dikte opp samtaler og legge de ut, for å framstille meg dårlig. Hva bør jeg gjøre?

Besvart 24.01.2019 12:48
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Du har gjort det riktig i å blokkere han når han forsøker å kontakte deg. Det er omtrent det eneste effektive du kan gjøre på nettet. Du kan også prøve å rapportere han på ulike måter på ulike tjenester, men som du sier kan han jo bare opprette nye kontoer. Dersom du fortsetter å blokkere og ignorere han kan det tenkes at han gir seg etterhvert.

Siden han er såpass pågående, upassende og kommer med trusler synes jeg dette er en sak du kan ta til Politiet. Det må du også gjerne si til han neste gang han prøver å kontakte deg; At du har, eller kommer til, å anmelde han til Politiet og at du har gitt fra deg all informasjon til Politiet, dersom han ikke slutter å kontakte deg.

Denne mannen som kontakter deg er voksen og burde vite bedre enn å kontakte unge jenter på denne måten. Det er svært upassende av han og er sannsynligvis ulovlig på mange måter. De truslene han kommer med er definitivt ulovlig.

Jeg synes du burde involvere noen voksne i denne saken. Det behøver ikke være foreldrene dine, det kan for eksempel være en lærer, helsesøster eller noen andre du stoler på. Du burde uansett ikke være alene i denne saken.

Dersom han skulle opprette falske kontoer i ditt navn og/eller skrive om deg på nettet kan du ta kontakt med oss i Slettmeg på hjelp@slettmeg.no eller tlf. 911 29 392 (mandag til torsdag 14:00 – 18:00). Så skal vi prøve å hjelpe deg med å slette kontoen(e) og/eller innholdet.

Hilsen Slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode råd om nettvett du bør følge

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett