Hopp til hovedinnholdet

Er redd for at ukjent gutt på Snapchat vil spre bilder jeg har sendt han

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei For rundt et år siden ble jeg addet på snapchat av en eldre gutt jeg aldri hadde sett før. Han var hyggelig i begynnelsen, men etter hvert begynte han å sende runke videoer og dickpics. Jeg vet ikke hvem denne gutten egentlig er fordi han sendte aldri bilde av ansikte sitt. Jeg sendte noen bilder tilbake som jeg angrer veldig på. Jeg tror heller ikke han tok noe skjermbilde, men jeg er veldig redd for at bildene plutselig blir spredt. Da ville jeg heller ikke kunne gjort noe med det, siden jeg har aldri sett ansiktet hans. Jeg har begynt å fått angst for det nå. Hva burde jeg gjøre? Jeg vet ikke hva han heter på snapchat lenger heller. Jeg er utrolig stresset. Hilsen jente 15 år.

Besvart 28.01.2019 14:59
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

I saker som dette er det ikke så mye å få gjort før du eventuelt finner ut at/hvor bildene har blitt spredt. Det eneste måtte være å spørre vedkommende om han har noen av de bildene du sendte, om han har delt de med noen og om han eventuelt kan slette de.

Dersom du ikke fikk beskjed om at han tok skjermbilde er det ganske liten sannsynlighet for at han har kopi av bildet/bildene som ble sendt.

Siden du er under 18 år ansees dette som seksualiserte bilder av barn, noe som er strengt ulovlig. Vår erfaring er at bilder som dette er nokså enkelt å få fjernet fra nettet hvis de blir spredt, nettopp fordi det er svært ulovlig innhold.

Hilsen Slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

!"Ikke del videre" - "#ikkegreit

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer

Hvorfor sender noen nudes?

Her har du bananen min (#ikkegreit)

Noen sender nakenbilder for spenning og fordi de blir kåte, noen ønsker å flørte eller finne en kjæreste, mens andre kan føle seg presset til det.

Les mer

Gode råd om nettvett du bør følge

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett